Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2011

ΝΑΥΑΓΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ…

Το τραγικό ναυάγιο της Κέρκυρας, με τους αγνοούμενους 22 μετανάστες, αποδεικνύει (μαζί με το φράχτη στον Εβρο) την πλήρη αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής.

Τριάντα εννιά ασυνόδευτους ανήλικους ηλικίας 14-17 ετών κατέγραψαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) που επισκέφθηκαν τους επιζώντες στην Κέρκυρα.

Ανάμεσά τους υπήρχαν παιδιά που έχασαν γονείς και αδέλφια, νέοι που είχαν οικογένεια στην Αθήνα και σε άλλες χώρες όπου μπορούσαν να πάνε νόμιμα.

Αφγανοί στη πλειονότητά τους, είχαν μπει στην Ελλάδα από τον Εβρο, όπου είχαν βιώσει στο πετσί τους τη «φιλοξενία» των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Σχεδόν όλοι δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν με τους υπεύθυνους των στρατοπέδων και να υποβάλουν αίτημα χορήγησης ασύλου.

Ολοι τους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και προσπαθούν μέσω παράνομων δικτύων να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακάμπτοντας την Ελλάδα (και το Δουβλίνο ΙΙ).

Αρκετοί από τους ναυαγούς μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλα κέντρα κράτησης και αναμένεται να αφεθούν προσεχώς ελεύθεροι. Ομως, αυτοί που χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, παραμένουν ουσιαστικά αβοήθητοι. «Το να αφεθούν και αυτοί ελεύθεροι, χωρίς καμιά συνδρομή του κράτους, δεν τους προσφέρει πρακτικά τίποτα. Αντίθετα, τους καθιστά ακόμη περισσότερο ευάλωτους», μας έλεγαν άνθρωποι του ΕΣΠ.
ΧΡΗ. ΖΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τριαντα εννια ασυνοδευτους ανηλικους ειχανε.Και σου φταιει η μεταναστευτικη πολιτικη?Δηλαδη αυτοι οι γαμημενοι σκλαβεμποροι που πηρανε ασυνοδευτα παιδια στο σκυλοπνιχτη τους δεν φταινε?Για αυτους δεν εχεις γραψει ποτε κατι.Θα μας τρελλανεις ρε Πρεζα?