Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Τ.ΧΥΤΗΡΗ

 ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ BLOGS...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ OPENGOV.GR,ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010...

Σε διαβούλευση θα τεθεί στο τέλος Ιανουαρίου νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις τόσο για την ψηφιακή τηλεόραση -όπως ο διαχωρισμός του παρόχου περιεχομένου από τον πάροχο δικτύου - όσο και για την ευρύτερη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Χυτήρη, η κρίση στο χώρο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εσφαλμένες κινήσεις και ολιγωρίες, επιδεινώνοντας τα προβλήματα που ήδη γνωρίζαμε πριν αυτή ξεσπάσει, όπως ότι λειτουργούσαν περισσότερα ΜΜΕ από όσα πραγματικά μπορεί να αντέξει ο τόπος και ακόμη ότι λειτουργούν σε ένα άναρχο περιβάλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως η πολιτεία δεν παρεμβαίνει στην ελεύθερη αγορά και συμπλήρωσε: «ο ρόλος της είναι ρυθμιστικός και υπηρετώντας τον θα φροντίσει να τακτοποιήσει το συντομότερο δυνατό το πεδίο των ΜΜΕ διορθώνοντας τόσο τα κακώς κείμενα, όσο και διευκολύνοντας τη μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον».

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει νέα κωδικοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και ουσιαστικές αλλαγές στους ισχύοντες νόμους για τα ΜΜΕ, οι οποίοι βέβαια θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης.

«Εμείς από την πλευρά μας και όπου απαιτείται σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων - για τις κεραίες και την ψηφιακή - καθώς και το υπουργείο Οικονομικών - για την ΕΡΤ και άλλους τομείς - και βέβαια το υπουργείο Εσωτερικών - για το θέμα των δημοσιεύσεων - είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε άμεσα στην τακτοποίηση του χώρου των Μέσων, με τις αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, με προγράμματα επιδότησης για άνεργους δημοσιογράφους, αλλά και με την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», σημείωσε ο κ. Χυτήρης.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επαναληφθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία είχαν τεράστιο κόστος για το κράτος, ενώ για τα σενάρια συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ, ο κ. Χυτήρης ήταν κατηγορηματικός, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3.

Όσο για τις υπόλοιπές δραστηριότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, γνωστοποίησε ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξει ένα επιχειρησιακό σχέδιο (Business plan) με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, όπου απαιτείται και κυρίως στην περιφέρεια, όπου υπάρχει και μεγάλος αριθμός περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο κ. Χυτήρης κατέστησε πάντως σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα περιορισμού του προσωπικού, αλλά καλύτερης κατανομής δραστηριοτήτων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
3-1-2011

2 σχόλια:

NewNeuromancer είπε...

Τα blogs ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΜΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πού λέει μέσα στο άρθρο για τα blogs? μόνο στο σχόλιο του blogger του prezatv λέει κάτι...