Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία που κατέληξε σε συμβολική κατάληψη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), εξέφρασαν οι φαρμακοποιοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης την αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία. Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν και οι γιατροί της Πελοποννήσου.

Από τα 1220 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν σήμερα 26 φαρμακεία ασφαλείας, 13 στο πολεοδομικό συγκρότημα και 13 στους περιφερειακούς δήμους.

«Εμείς φιλοδοξούμε και αγωνιζόμαστε, αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου, τουλάχιστον, να τροποποιηθεί στα βασικά του σημεία. Το πληθυσμιακό και το ωράριο είναι τα σημεία αιχμής στη σημερινή κατ΄ άρθρον συζήτηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Ο Κ. Θεοδοσιάδης εξήγησε ότι το όριο των 1000 κατοίκων που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και πως πρέπει να παραμείνει το όριο τού ενός φαρμακείου ανά 1.500 κατοίκους.

Όσον αφορά τις συνταγές που γράφουν οι γιατροί του ΟΠΑΔ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ο Κ Θεοδοσιάδης είπε: «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είπε ότι παρέλαβε την εγκύκλιο, όμως είναι προφανές ότι οι συνταγές αυτές είναι παράνομες. Σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει τροπολογία για αναδρομική νομιμοποίηση αυτών των συνταγών. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι μέχρι την ώρα που θα ψηφιστεί η τροπολογία είναι παράνομες, όποιος εκτελεί τέτοιες συνταγές ρισκάρει να μην πληρωθεί ποτέ αυτά τα χρήματα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης, που μετείχε στη συγκέντρωση των φαρμακοποιών, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των υγειονομικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία. Παράλληλα τόνισε ότι αύριο από τις 8 έως τις 11 το πρωί νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές θα καταλάβουν τα ταμεία όλων των νοσοκομείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εισιτήριο των 5 ευρώ, που έχει επιβληθεί για τις ιατρικές εξετάσεις.

Με την απόφαση του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου συντάσσεται ομόφωνα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, όπως αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση. Οι γιατροί του θα συμμετέχουν στην πανιατρική απεργία του κλάδου, όπως αυτή διαμορφώνεται από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο. Οι γιατροί του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας που είναι συμβεβλημένα με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, αποφάσισαν επίσης ομόφωνα ότι δεν θα συνταγογραφούν σε βιβλιάρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας. Ωστόσο, κάποιοι  συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, κυρίως στην Μεσσηνία, συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: