Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Προθεσμία για εξηγήσεις στον εισαγγελέα έλαβαν μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης


Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκαν σήμερα πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, για την υπόθεση της εισόδου τους στο κτίριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Ν. Γιαννόπουλος, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κατέθεσε υπόμνημα-πολιτική δήλωση, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη έλαβαν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα (οι τρεις για τη Δευτέρα και ο ένας για την Πέμπτη).

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ελέγχονται για το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών», το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. «Οι μετανάστες ζουν ανάμεσά μας, όποιος κλείνει τα μάτια σ' αυτό είναι ένοχος, ένοχος διακίνησης παράνομων μεταναστών», δήλωσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».
Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό, 1.500 άτομα έχουν υπογράψει δήλωση συνευθύνης και αλληλεγγύης στην κινητοποίηση των μεταναστών.
Σε ανακοίνωσή της για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης» αναφέρει: «Τώρα που είναι εμφανής η σωματική κατάπτωση των απεργών, τώρα που δεν κινδυνεύουν μόνο οι μετανάστες με απέλαση, αλλά και οι αλληλέγγυοι με κακουργηματική δίωξη, τώρα είναι ακριβώς η ώρα που πρέπει να μπει στο προσκήνιο η κοινωνική αλληλεγγύη».
Περίπου 100 συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στο Εφετείο Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης, όπου ανάρτησαν και πανό με το σύνθημα: «Αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα τότε είμαστε όλοι ένοχοι». Το απόγευμα (6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη Νομική. Εκδηλώσεις συμπαράστασης έχουν προγραμματιστεί και σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά και Ξάνθη.


ΠΡΕΖΑ TV

3/2/2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai go tha se gamiso kai den tha se pliroso poustara.

Ανώνυμος είπε...

kai go tha se gamiso kai den tha se pliroso poustara

εγω παλι θα γ***σω εσενα και θα σε πληρωσω τα νομιμα

π****νιτσα της ΝΔ...

Ανώνυμος είπε...

me tin opisthen tha rthis?