Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: «ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ».ΣΤ’ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ…ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ…ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΑΣΑ ΜΑΣ!!!

Οριστικό τέλος στα σενάρια και τη φημολογία που συντηρούν ορισμένοι «κύκλοι» σχετικά με τα επόμενα πολιτικά του βήματα «βάζει» ο Κ. Καραμανλής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει τη δική του στάση έναντι όλων.«Στις επόμενες εκλογές, εφόσον μάλιστα αυτές γίνουν σύντομα, θα είμαι υποψήφιος», τονίζει μιλώντας σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στον στενό «πυρήνα» των συνομιλητών του.
Εξομολόγηση Καραμανλή: «Μένω στη Βουλή»

Με τη φράση αυτή, την οποία μετέφερε στο «Εθνος της Κυριακής» έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής καθιστά σαφές ότι εννοεί τα όσα είπε τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου του 2009, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και να μη θέσει υποψηφιότητα στο επικείμενο ?τότε? συνέδριο. «Θα παραμείνω, βέβαια, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

«Παρών»
Οπως υπογραμμίζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, η απόφασή του να είναι και στην επόμενη Βουλή είναι απόλυτα συνεπής με τη δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόσωπο που μετέφερε τη φράση αυτή υπενθύμιζε μάλιστα ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει λείψει ούτε μία φορά από τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ούτε επίσης από τις ψηφοφορίες στη Βουλή επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός προφανώς θέλει έγκαιρα να ξεκαθαρίσει πλήρως τοπίο σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη Βουλή και να μην επιτρέψει σε «τρίτα» πρόσωπα - εκτός ή ακόμη και εντός Νέας Δημοκρατίας - να δημιουργούν εντυπώσεις, ερμηνεύοντας αυθαίρετα τις όποιες κινήσεις του ή ακόμη και την ίδια τη στάση που έχει επιλέξει να τηρήσει μετά τις εκλογές.

Τα σενάρια
Επίσης, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν τις πάγιες θέσεις του πρώην πρωθυπουργού απορρίπτουν τα σενάρια που τον εμφανίζουν να επιλέγει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και σημειώνουν ότι ποτέ δεν έφυγε από την Α' Θεσσαλονίκης και είναι βέβαιον ότι δεν πρόκειται να το πράξει τώρα.

Απορριπτική είναι τέλος η στάση των ίδιων προσώπων και απέναντι στα σενάρια -που έχουν πάρει και τη μορφή επισήμων δηλώσεων από ορισμένα στελέχη της Κεντροδεξιάς- περί μετακίνησης του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διευκρινίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός σέβεται και τιμά τον θεσμό, αλλά θεωρεί ότι «οι θέσεις πολιτικής μάχης» είναι στο Κοινοβούλιο.

Η παρουσία του στο Κοινοβούλιο και η σημασία που αποδίδει ο ίδιος σε αυτήν οδηγούν και στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανόν, όταν αποφασίσει τον χρόνο κατά τον οποίο θα τοποθετηθεί δημόσια, αυτό να το κάνει εντός Βουλής.

Το βέβαιον είναι, πάντως, ότι ο ίδιος θα μείνει μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις που παραπέμπουν -όπως τονίζουν οι στενοί του συνεργάτες- σε παλαιότερες εποχές.

Σιωπή
«Κλειστό βιβλίο» η δημόσια τοποθέτηση

O κ. Καραμανλής, ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά για τις πολιτικές αλλά και οικονομικές εξελίξεις (για τις οποίες, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος), επιμένει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του με βουλευτές ότι δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια το αμέσως προσεχές διάστημα.

Θα το κάνει, σημειώνουν οι συνομιλητές του, αλλά σε εύθετο χρόνο και σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που θα μιλήσει θα την επιλέξει αποκλειστικά και μόνον ο ίδιος.

Τα όσα ελέχθησαν και γράφτηκαν από μερίδα του Τύπου περί συγγραφής βιβλίου δεν επιβεβαιώνο-νται, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιλέξει -όταν το αποφασίσει- να τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια και όχι μέσα από ένα βιβλίο που θα τον αφορά.

Στην ατζέντα του, πάντως, παραμένουν η οικονομία και τα εθνικά θέματα και όταν επιλέξει να τοποθετηθεί θα το κάνει γι' αυτά τα ζητήματα, καθώς θεωρεί ότι για τις υποθέσεις που απασχόλησαν τον δημόσιο βίο κατά το πρόσφατο παρελθόν (και που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας των εξεταστικών επιτροπών) ό,τι ήταν να πει το έχει πει ήδη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

em vevaia, vlakas einai na hasei tzampa mistho?

Ανώνυμος είπε...

ANTE KAI GAMHSOU RE TSOLI,
TELEIWMENE PAPARAKO.

ANTE PAI3E TO POULI SOU KAI TO PS3 SOU AXRHSTE MALAKA XONTRE

ROXALES NA TRWS RE POUSTH OPOY KAI NA STA8EIS