Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ


Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση διαδηλωτών με την αστυνομία στη νότια Υεμένη, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Στις πορείες που έγιναν στη Σαναά, το Άντεν, την Τάιζ και τη Μουκάλα το παρών έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Στην πόλη Άντεν, οι δυο διαδηλώσεις που οργανώθηκαν κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις αφού οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να φτάσουν σε  πλατεία που βρίσκεται κοντά σε πολλά προξενεία ξένων χωρών. Ένας 17χρονος διαδηλωτής πυροβολήθηκε εν ψυχρώ και σκοτώθηκε ενώ άλλοι 20 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.


Στην πρωτεύουσα περίπου 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και προσευχήθηκαν όλοι μαζί μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Σαναά. Στο κέντρο της πόλης Σαναά, πολλοί υποστηρικτές του καθεστώτος συμμετείχαν και αυτοί σε ομαδική προσευχή στη μνήμη των "μαρτύρων της Υεμένης".


Να υπενθυμίσουμε ότι απο΄την έναρξη των κινητοποίησεων στο Άντεν, στις 27 Ιανουαρίου, 13 άνθρωποι. έχουν χάσει τη ζωή τους, και άλλοι δύο έχουν σκοτωθεί στη Σαναά και ένας στην Τάιζ.


Οι διοργανωτές δηλώνουν πως αυτή ότι αυτή είναι "η αρχή του τέλους" για τον πρόεδρο Σάλεχ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 32 χρόνια.


ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: