Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΩΝ 29 ΔΙΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ….


Διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης έχει από χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εν όψει της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, το οποίο θα αποτελέσει το μπούσουλα της οικονομικής πολιτικής για την περίοδο έως το 2015.Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια γεύση από το πρόγραμμα, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την αναθεώρηση του Μνημονίου. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα απαιτηθούν μέτρα απόδοσης 25-29 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει αναλάβει "μνημονιακή" δέσμευση για την είσπραξη 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, έως το 2013, ενώ παραμένει στο τραπέζι ο στόχος για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. έως το 2015.


Το πακέτο μέτρων θα τεθεί σε διάλογο, αρχικά με τα κόμματα και στη συνέχεια με τους κοινωνικούς φορείς και εταίρους, ώστε μέχρι τα τέλη Μαρτίου να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και να ψηφιστεί το Μάιο.


Σήμερα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου  συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ έχει προγραμματίσει και συναντήσεις με τους υπουργούς Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, και Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.


Χθες, είδε τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.


Σημειώνεται ότι η Έκθεση Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2012-2014, η οποία επίσης τίθεται επί τάπητος στις συναντήσεις, θα θέτει ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για τα υπουργεία και στόχους δημοσιονομικού ισοζυγίου για όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης έως και το 2014.


ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: