Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2011

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Νέας Ιωνίας σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αγανάκτησή του για τη σημερινή κατάσταση και την πορεία που έχει χαραχθεί για την αγορά και υπογραμμίζει: «Μέρα με τη μέρα η κρίση βαθαίνει. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, ο τζίρος στα καταστήματά μας μειώνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές ανεβαίνουν, οι συντάξεις έγιναν επίδομα, οι υπεραγορές πληθαίνουν, το παράνομο εμπόριο γιγαντώνεται, η κυριακάτικη αργία πάει να καταργηθεί, οι φόροι αυξάνονται, στήνονται φοροδικαστήρια και αυτόφωρα.
Όλοι όσοι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία παραμένουν ατιμώρητοι. Η διαφθορά και η διαπλοκή ζει και βασιλεύει. Από την άλλη με μεγάλη ευκολία μας βάζουν την ταμπέλα του φοροφυγά και του τεμπέλη, ενώ μεθοδευμένα προσπαθούν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, προκειμένου κανένας να μην μπορεί να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και στην εξαθλίωση του λαού μας».
Προκειμένου να πειστούν όλοι οι καταστηματάρχες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ο ΕΣΒΝ επισημαίνει ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και καλεί όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν ώστε η απεργία να είναι μαζική.
Στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουν θέσει οι έμποροι εκφράζουν τη διαφωνία τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στις αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, στην απελευθέρωση του υπαίθρου εμπορίου, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.α.

Αύριο τέλος Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στην  αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ο οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2010 και η έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2011. Μετά την ολοκλήρωση της Συνέλευσης θα συζητηθούν λεπτομέρειες για το συντονισμό των ενεργειών για τη συμμετοχή όλων των εμπορικών καταστημάτων στην απεργία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου.

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: