Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

 Σε νέα προσπάθεια να μετριάσει τις προσδοκίες ενόψει της συνόδου κορυφής για την κρίση χρέους, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός. «Οι συνθήκες είναι αντίξοες», ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, «αλλά να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

"Σε κάθε περίπτωση, η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία μας, δύσκολος σταθμός. Όμως εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια ένταση και βούληση, την προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει η χώρα", τόνισε.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αλλάξει, ακόμη κι αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, αποδεσμεύοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές από την κρίση.


Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Ελλάδα πάει στις Βρυξέλλες με πολλά περισσότερα εφόδια απ’ ό,τι είχε πριν από δώδεκα μήνες, λόγω των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά και των συμμαχιών που έχει δημιουργήσει. Ανέφερε ως παράδειγμα θετικού αποτελέσματος την υιοθέτηση από το ευρωκοινοβούλιο της πρότασης για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και τις ευνοϊκές για την Ελλάδα θέσεις των ευρωσοσιαλιστών για την κρίση χρέους.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τον έλεγχο της Ε.Ε. έχουν οι συντηρητικοί και απέδωσε εκεί την πρόσκλησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση . "Οφείλουμε  όλοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού συσχετισμού δυνάμεων", είπε.

Άφησε αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία και τη στάση που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς εντός και εκτός συνόρων. Με αφορμή το κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της συνόδου κορυφής, ο Γ. Παπανδρέου είπε πως "δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ  πόσο καταστροφικό είναι το Μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του".

Κοινωνική εργασία για τους ανέργους

Στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες για την προώθηση της κοινωνικής εργασίας και του εθελοντισμού, αρχής γενομένης από πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεργοι που θα μετέχουν θα λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής εργασίας για συγκεκριμένα προγράμματα, κοινωφελούς εργασίας, που θα τα επιλέξει η ίδια η περιφέρεια και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση για τη δημιουργία κεντρικού φορέα, τον οποίο δεν θα διαχειρίζεται το κράτος αλλά οι κοινωνικοί εταίροι. Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν και τα προγράμματα εθελοντισμού που θα εκπονηθούν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

"Βεβαίως, ο εθελοντισμός και η απασχόληση είναι δύο διαφορετικά θέματα, αλλά ως προς το στόχο της κοινωνικής εργασίας, μπορούν να είναι αλληλοσυμπληρούμενα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: