Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑ,ΕΒΑΛΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ» ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί...) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ' όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό  τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.

Αθήνα 9/3/11

  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ:

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΊΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΣΗΜΕΡΑ,ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙ'ΟΛΑΣ,ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ(!!!),

ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ 44 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ,ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ,ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,ΕΝΩ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΗΤΑΝ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΊΧΘΗΚΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ,ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ  ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS...ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΗ,ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ...

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ,ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΡΘΑΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΕΣ "ΥΠΟΚΎΠΤΟΥΝ" ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΥΠΑΤΙΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΤΕ ΑΤΟΜΙΚΗ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ


Την απόφασή τους να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης έλαβαν οι μετανάστες-απεργοί πείνας στην Υπατία. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν, μετά την αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης για δυνατότητα νομιμοποίησης όσων βρίσκονται στην Ελλάδα για περισσότερα από οκτώ χρόνια και την ένταξη των υπολοίπων σε καθεστώς ανοχής.

Όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί.
Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

Το πακέτο των προτάσεων της κυβέρνησης οδηγεί, μετά από συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα, σε νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, με σχετική υπουργική απόφαση. Mειώνονται, έτσι, από 12 σε 8 τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα για να μπορούν οι μετανάστες να καταθέτουν αίτηση νομιμοποίησης.

Επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ' αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Οι μετανάστες αποδέχθηκαν τις προτάσεις, ύστερα από 44 ημέρες απεργίας πείνας.

Εκτιμάται ότι περίπου 100 από τους απεργούς πείνας θα νομιμοποιηθούν άμεσα.

Οι κυβερνητικές προτάσεις διατυπώθηκαν σε συνάντηση των εκπροσώπων των μεταναστών με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γ.Ραγκούση, Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα.

Κατά τη συνέλευση των μεταναστών, που ακολούθησε τη συνάντηση με τους υπουργούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση» δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε νωρίτερα δηλώσει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αποτελούν μια τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος.

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για το τι μπορεί να πράξει η Πολιτεία για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Από την αρχή είχαμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μαζικές ή και σε ατομικές νομιμοποιήσεις, ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε οι απεργοί να συμφωνήσουν σε αυτό, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και να συμφωνήσουν με τις προτάσεις που καταθέσαμε» δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται.

» Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι' αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη» είπε.

Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2011

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή δύναμη πρέζα...βαρύ το πλήγμα στα όνειρα σου..

Ανώνυμος είπε...

preza i analisi sou einai gia ton poutso.....einai niki kai gia tous metranastes(gia ayto kai panigirizoun) kai gia tous allileggious kai tin koinwnia. Endexomenws na skeftosoun ena allo diko sou politiko sxedio....alla diko sou oxi diko tous oxi diko mas... kapoia stigmi prepei na ma8oume na eimaste pragmatika allileggioi kai na afisoume tis sta;linikes parekliseis

Ανώνυμος είπε...

κάτι μου λέει ότι τα παλικάρια κλαίγανε από χαρά γιατί δεν πεθάνανε...από του χάρου τα δόντια γλυτώσανε..γι αυτό ο τσίπρας ήταν σήμερα σαν κλαμμένο μουνί

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, οι μετανάστες δεν ήταν τόσο μαλάκες ώστε να πεθάνουν για να κάνει το παιχνίδι του το Δίκτυο.
Τσίπρα, τον πούλο

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 2.000.0000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

σταχτη στα ματια ηταν ολο το σκηνικο...ειναι τοσα χρονια εδω κ τους γραφουμε στα παπαρια μας κ ξαφνικα αφηνει η κυβερνηση 300 ατομα να ερθουν απο κρητη αθηνα χωρις να κανει κατι..ξαφνικα καταλαμβανουν το κτιριο κινδινευει να καταργηθει το ασυλο κ ξεχναμε μιζες ζημενς κ τα σχετικα..τα ασπονδυλα κανουν τη δουλεια τους οπως ξερουν οι αναρχικοι το ιδιο κ τελοκα ολα τωρα μια χαρα...οι μονοι κακομοιρηδες ειναι οι μεταναστες που αυτοι οι καριολιδες τους χρησιμοποιησαν για δικους τους λογους.Ρε παιδια ειτε ειμαστε ασπροι μαυροι κοκκινοι κιτρινοι ειμαστε ολοι ανθρωποι πανω απ ολα..κ εχουμε δικαιωμα στη ζωη,αν θελετε να πλακωσετε καποιους πιαστε τους πολιτικους των τελευταιων 30 χρονων αυτοι επετρεψαν αυτο που γινεται σημερα

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που πανηγυρίζουν ξέφρενα είναι αυτοί που είχαν να φάνε 44 μέρες???

Είναι αυτοί που απο ώρα σε ώρα θα πέθαιναν και είχαν πρόβληματα βάδισης και νεφρικής ανεπάρκειας?

Μέσα σε μισή ώρα αναστήθηκαν όλοι αυτοί που θα πέθαιναν απο λεπτό σε λεπτό και πανηγυρίζουν???

Ρε τι παραμύθι πουλαγαν οι τύποι....

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα θα σου πώ εγώ τι θα γίνει πρέζα. Ο κόσμος θα στραφεί προς λαος και χρυσή αυγή, το σύριζα ούτε έξω απο τη βουλή δεν θα περάσει, το κκε θα πέσει πολύ και όλοι μαζί θα δούμε τι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

troll

Ανώνυμος είπε...

μου φαινεται οτι μας δουλευεις βέβαια.. τους χάρισε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ διαμονή τους επ αορίστον μέχρι να συμπληρώσουν τα 8 χρόνια κι εσύ μας λές γιατί έκαναν αγώνα;

Ρήγας είπε...

Ρε κάτι υπερεπαναστάτες με τις ζωές των άλλων...

Αν είχατε την παραμικρή ιδέα και συμμετοχή σε αγώνες θα καταλαβαίνατε πως ΕΤΣΙ είναι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Οι μετανάστες πέτυχαν με την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνησή τους όσα δεν πέτυχε καμμιά άλλη συλλογικότητα απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου.

κι εσείς αναπαράγετε όλη την προβοκάτσια της κυβέρνησης και των παπαγάλων της πως είναι άβουλοι, ανίκανοι και ανδρείκελα

ΝΤΡΟΠΗ ΜΩΡΕ! ΝΤΡΟΠΗ!

Μπορεί και να είσαστε χειρότεροι από τους παπαγάλους του ΔΟΛ και κάτι υπερεπαναστάτες του Αλαφούζου...

Λίγη ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι, ανίκανοι είναι σίγουρα γιατί δεν είχαν τα κότσια να κάνουν απεργία πείνας..
Απο τις ...σωματικές βλάβες και την αδυναμία περάσαμε στους πανηγυρισμούς. Δεν ντρέπεστε λίγο ρε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε πούστη μου!!
Τώρα πως θα κάνουμε τα νέα Δεκεμβριανά γαμώτο;;
Άσε που θα μας πάρουν όλοι στο ψιλό..
Τί θα κάνω τις μωλότωφ που ετοίμαζα τόσο καιρό;;
Κρίμα ρε γαμώτο..
Μη στεναχωριόσαστε αλληλέγγυα παλικάρια μου!!
Όλο και κάποια ευκαιρία θα βρούμε (να βάλουμε κάποιον άλλο μπροστά δηλαδή) ώστε να τα κάνουμε όλα πουτάνα και έτσι να δώσουμε ένα νόημα στις άθλιες ζωές μας..

Ανώνυμος είπε...

pesta re 3:27!re pate kala zwa e zwa!perimenate na pethanoun oi metanastes gia na vghte na kanete epeisodia?ti na pw!edw mas gamane tis zwes kai ola kinountai gyrw apo tous metanastes?nai sigoura einai 1 thema pou prepei na asxolhthoume alla den milaei kanenas gia ayta pou tha erthoun mono gia tous metanastes!kapoioi ta phran xontra mou fainetai apo ta kefalia kai tous pateres twn organwsewn ths aristeras kai tou anarxikou xwrou!ayto einai

Γιάννης Φοιτητής είπε...

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ούτε σε κάποια παράταξη παιδιά, το θέμα με τους μετανάστες στην διάσταση που το κατάλαβα μας αποδεικνυεί πως το Κράτος και τα δήθεν δίκτυα για τα δικαιώματα των μεταναστών παίζουν παιχνίδι πίσω απο την πλάτη ανθρώπων.
Δεν λέω είμαι υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων των μεταναστών και να πληρώνουν ΙΚΑ και φόρους, αλλά όμως αυτή η λογική δεν είναι υπέρ του κράτος, το κράτος θέλει ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ μη νόμιμους ώστε να μην μπορεί να βρεί ο Έλληνας πολίτης δουλειά...
Για αυτό αν νομιμοποιούσε τους μετανάστες κατ' ένα σημείο θα μπορούσε να δώσει εργασία στους Πολίτες αυτή της χώρα.
Με χαρτια και ένσημα ο μετανάστης θα πάρει ένα νορμαλ ποσό και όχι πχ σε μαγαζιά λάντζα πακιστανοί παίρνουν 5 ευρώ το βράδυ!!!

ΥΓ
Δεν ανήκω στο ΣΥ.ΡΙΖΑ ίσως είναι το μόνο κόμμα μαζί με την Νεά Δημοκρατία τα μισώ αρκετά!!!
Επίσης δεν είμαι πασόκος και με το ΛΑ.ΟΣ, ούτε με το απολίθωμα του Στάλιν!!!

Ανώνυμος είπε...

Preza den soy bgikan ta matimatika
alios ta perimenes (perimenes na dialisoyme thn idi dialimeni xora mas)tora pare enan enan kai des th ta toys kaneis megalokarde kai alilengie PREZA

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

agwnisthkan gia ta dikaiomata tous kai ta kataferan dn klegontan mprosta se mia o8onh wpos merikoi "ellhnes". umneitai thn arxai ellada alla oi arxaoi dn klegontan agwnizontousan kati pou kanan oi metanastes kai mpravo tous??? eseis ka8hste kai klapste vrizontas metanastes kai diadhlwtes

Ανώνυμος είπε...

"Και τώρα θα σου πώ εγώ τι θα γίνει πρέζα."

- πες μας μεγαλε, απ το στομα σου κρεμομαστε...

"Ο κόσμος θα στραφεί προς λαος και χρυσή αυγή,"

- ε ναι, τοσο ωραιες αποψεις εχουν για τα προβληματα της οικονομιας και της ανεργιας (π.χ. καταργηση συμβασεων και βασικου μισθου, φρουτακια, απολυσεις, νομιμοποιηση μαυρου χρηματος, φοροαπαλλαγες για τους πλουσιους κτλ κτλ) που ολοι εκει θα παμε :ρ

"το σύριζα ούτε έξω απο τη βουλή δεν θα περάσει,"

- εχω μια αισθηση... πως καλο θα του κανει να μην περασει (κι ο Αρης αν δεν επεφτε στη Β Εθνικη δεν θα εστρωνε ποτε) :ρ

"το κκε θα πέσει πολύ"

- αυτο το ονειρο το βλεπετε εσεις οι δεξιοι απο το 1949 δωθε - ειναι ο φοβος του 3ου αντάρτικου συμφωνα με τον Φροϋντ γι αυτο θελετε να πεσει (ελα ομως που ολο ανεβαινει) :ρ

"και όλοι μαζί θα δούμε τι θα γίνει."

- οταν οι πραγματικοι νοικοκυραιοι δεν θα εχουν τα φραγκα να πληρωσυν το νοικι ή να σπουδασουν τα παιδια τους κτλ και βγουνε στο δρομο με τα ματσουκια στα χερια, οοολοι οι "μεγαλοι" θα παρουν το αεροπλανο και θα φυγουν... θα μεινετε ΕΣΕΙΣ που τους υποστηριζετε (βλ. 1η παραγραφο), ΕΣΕΙΣ που βρακι στον κωλο σας δεν εχετε να φορεσετε και ψηφιζετε Καρα Τζαφερι, ΕΣΕΙΣ που αραζετε πισω απο τους κρατικοδιαιτους κοπριτες των ΜΑΤ και πετατε πτρες στους εργαζομενους που διαδηλωνουν... και θα φατε ενα ΞΥΛΙΚΙ ανευ προηγουμενου γιατι ΕΣΑΣ θα βρουμε κι ΕΣΑΣ θα κοπαναμε

καταλαβες τι θα γινει? "καταλαβα" να λες...

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην τοπική κοινωνία...

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Αλβανοί «νταήδες» που είχαν βρει τον εύκολο τρόπο να πίνουν δωρεάν στα μπαρ του νησιού και να παίρνουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες τους, για να τους προστατεύουν από... τους εαυτούς τους! Όποιος δεν δεχόταν τους όρους των Αλβανών, το πλήρωνε ακριβά.

Και αυτό το έζησε ένας 55χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 28χρονο γιο του...

Ο αρχηγός της Αλβανικής συμμορίας, ένας 29χρονος άνδρας πήγε τα ξημερώματα σε ένα μπαρ στο Φαληράκι μαζί με δύο ομοεθνείς του και χτύπησαν άγρια τους δύο ιδιοκτήτες, για να τους δείξουν από τι… κινδύνευαν αν δεν πλήρωναν για την «προστασία» τους! Για να τους πείσουν, μάλιστα, να τους δώσουν 200 ευρώ, τους απείλησαν με όπλο!

Μόλις έφυγαν, όμως, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου οι οποίοι τους αναζήτησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο εκβιαστή που έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όχι όμως και τους συνεργούς του.

Η είδηση της σύλληψης έκανε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να ξεθαρρέψουν κι έτσι ένας 56χρονος κατήγγειλε ότι οι «νονοί» τον είχαν υποχρεώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 να τους πληρώνει 80 ευρώ και να τους… κερνάει ποτά κάθε φορά που τους έβλεπε, απειλώντας να τον χτυπήσουν και να καταστρέψουν το μαγαζί του! Ο αρχηγός της συμμορίας φέρεται να έχει τουλάχιστον άλλους πέντε συνεργούς που αναζητούνται.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην τοπική κοινωνία...

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Αλβανοί «νταήδες» που είχαν βρει τον εύκολο τρόπο να πίνουν δωρεάν στα μπαρ του νησιού και να παίρνουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες τους, για να τους προστατεύουν από... τους εαυτούς τους! Όποιος δεν δεχόταν τους όρους των Αλβανών, το πλήρωνε ακριβά.

Και αυτό το έζησε ένας 55χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 28χρονο γιο του...

Ο αρχηγός της Αλβανικής συμμορίας, ένας 29χρονος άνδρας πήγε τα ξημερώματα σε ένα μπαρ στο Φαληράκι μαζί με δύο ομοεθνείς του και χτύπησαν άγρια τους δύο ιδιοκτήτες, για να τους δείξουν από τι… κινδύνευαν αν δεν πλήρωναν για την «προστασία» τους! Για να τους πείσουν, μάλιστα, να τους δώσουν 200 ευρώ, τους απείλησαν με όπλο!

Μόλις έφυγαν, όμως, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου οι οποίοι τους αναζήτησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο εκβιαστή που έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όχι όμως και τους συνεργούς του.

Η είδηση της σύλληψης έκανε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να ξεθαρρέψουν κι έτσι ένας 56χρονος κατήγγειλε ότι οι «νονοί» τον είχαν υποχρεώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 να τους πληρώνει 80 ευρώ και να τους… κερνάει ποτά κάθε φορά που τους έβλεπε, απειλώντας να τον χτυπήσουν και να καταστρέψουν το μαγαζί του! Ο αρχηγός της συμμορίας φέρεται να έχει τουλάχιστον άλλους πέντε συνεργούς που αναζητούνται.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην τοπική κοινωνία...

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Αλβανοί «νταήδες» που είχαν βρει τον εύκολο τρόπο να πίνουν δωρεάν στα μπαρ του νησιού και να παίρνουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες τους, για να τους προστατεύουν από... τους εαυτούς τους! Όποιος δεν δεχόταν τους όρους των Αλβανών, το πλήρωνε ακριβά.

Και αυτό το έζησε ένας 55χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 28χρονο γιο του...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας απλός πολίτης σαν κ σας..Το να ευαισθητοποιήσαι για κάποιον που ψάχνει ένα καλυτερο αύριο με αυτόν τον "μαρτυρικό" τρόπο είναι σίγουρα αυτονόητο και απαραίτητο.Διαφορετικά θα είμασταν αναίσθητοι και απάνθρωποι.Υπάρχει όμως και ένα "αλλά"...Η χώρα μας και οι άθλιοι πολιτικοί μας που την έφεραν σε αυτή την θέση,πλέον δεν μπορεί να ταίσει και να δώσει εργασία ούτε καν στους ίδιους τους Έλληνες!Πως θα δώσει για τους μετανάστες?Ξέρεται όλοι σας πολύ καλά οτι για κάθε λαθρομετανάστη που βρίσκει εργασία(και μάλιστα σε άθλειες συνθήκες) χάνει την ευκαιρία του ένας Έλληνας...Και αυτό το γνωρίζεται όλοι(αν φυσικά έχετε άνεργους φίλους..)Μακάρι η χώρα μου να είχε πλούτο και υποδομή για όλους..Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους μετανάστες αλλά δυστυχώς δεν μπορεί αυτό το κράτος να τους θρέψει...Νιάζομαι και συμπονώ τον αγώνα τους αλλά περισσότερο νιάζομαι για τον αδελφό μου και για τον φίλο μου που μεγαλώσαμε μαζί απο μωρά...Και αν όλα αυτά που σας λέω σας φαίνονται μπούρδες πάτε μια βόλτα απο τον Έβρο και θα καταλλαβεται...Κάνεται μεγάλο λάθος με την στάση σας και δεν το έχετε καταλάβει..Εύχομαι ποτέ να μην βρεθείτε άνεργοι επειδή σας "έφαγε" την θέση κάποιος μετανάστης...Ίσως τότε καταλάβετε....

Ανώνυμος είπε...

Τσογλανακο πρεζα, τωρα πως σου φανηκε αυτο ? τωρα η μαμακα σου θα εχει 300 νεους πακιδες πελατακους , απο μια φορα τον μηνα να την γαμησουν στο Μετάξι, νατα μανι μανι τα 300χ15 ευρω= 4500 χινες σε ενα μηνα !

Που θα βρουνε 15 ευρω για να γαμησουν την μαμακα σου ? Αφου ρε πρεζα εσυ το λες , οι ανθρωποι ζουνε χρονια στην Ελλαδα και εχουν μαζεψει λεφτα .....

Ανώνυμος είπε...

Πηγαινοερχόταν οι πίτσες στην Υπατία.

Ανώνυμος είπε...

"για κάθε λαθρομετανάστη που βρίσκει εργασία(και μάλιστα σε άθλειες συνθήκες) χάνει την ευκαιρία του ένας Έλληνας..."

μπορεις να μου αναφερεις εστω και ενα (1) επαγγελμα που ΕΣΥ θα εκανες και δυστυχως σου πηρε τη θεση ενας αλλοδαπος?

π.χ. - θα μαζευες ροδακινα στη Βεροια ή ελιες στην Αχαια?
- θα σφουγγαριζες σκαλες?
- θα γινοσουν ποτε βοηθος πεθαμενατζη ή βοθρατζη?
- βοηθος τσομπανη?

οοοταν λοιπον τα καλοθρεμμενα Ελληνοπουλα αποφασισουν να κανουν δουλειες σαν αυτες που καναν οι παππουδες τους πριν 50 χρονια, τοτε μιλα...

ΥΓ ακου "χανει την ευκαιρια του ενας Ελληνας" ελεος ρε!!!

nikos είπε...

Για σενα,απο πανω ανωνυμε...
Ή εισαι ενας βολεμενος δημοσιος υπαλληλος,ή εισαι αλλοδαπος.
Εγω δουλευω οικοδομη.Περνα μια μερα εξω απο διαφορες οικοδομες που φτιαχνονται και δες ποσοι Ελληνες δουλευουν και ποσοι αλλοδαποι.Αυτοι ειναι περισσοτεροι.Ξερεις ποσους οικοδομους ξερω που εχουν να δουλεψουν μηνες ? Παρα πολλους !
Σ αυτο φταινε οι παπαρες οι μηχανικοι που τους ταιζουν.Τους εχουν και δουλευουν τζαμπα και απο ποιοτητα εργασιας...μηδεν. Για να μην πληρωσουν 1 ευρω παραπανω,να παρουν τον Ελληνα.
Και ναι,αν δεν ειχα δουλεια,θα πηγαινα και στα χωραφια.
Αλλα θα με επαιρναν οι αγροτες ? Γιατι και κει εχουν ολους τους βουλγαρους και ολους τους αλλους αλλοδαπους με 5 και 10 ευρω .
Η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη.Τα πραγματα ειναι δυσκολα.Εμεις αρχισαμε να πειναμε και οι Αλβανοι εχουν αρχισει και φτιαχνουν εργα στην χωρα τους.Τοσα χρονια τα λεφτα τα βγαζανε εξω.Εμενε και τιποτα εδω ?
Εσεις οι βολεμενοι,δειτε την πραγματικοτητα...ο κοσμος αλλαξε. Βοηθηστε τους Ελληνες.Μην ειστε ανθελληνες .