Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

ΘΑΣΟΣ: ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ 25 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ. ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Συλλαλητήριο έκαναν χτες οι ναυτεργάτες της Θάσου, ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, αφού αύριο, 1η Απρίλη, σέρνονται στα δικαστήρια 25 μέλη του Σωματείου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας, έπειτα από μήνυση του εφοπλιστή Μητσόπουλου (Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας - ΝΕΚ), επειδή οι ναυτεργάτες συμμετείχαν μαζικά και περιφρούρησαν την περσινή απεργιακή τους κινητοποίηση, στις 11 Μάρτη.

Χτες, λοιπόν, έγινε πορεία διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΝΕΚ και στη συνέχεια στα γραφεία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Θάσου (ΑΝΕΘ), όπου και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Στο συλλαλητήριο ήταν εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους, εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ («Λαϊκή Συσπείρωση»), ενώ τη συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών έχει εκφράσει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών, Μ. Μαλαμίδης, ο οποίος και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των κερδών τους μας θέλουν πειθήνιους, με σκυμμένο το κεφάλι και να πουλάμε όσο γίνεται πιο φθηνά την εργατική μας δύναμη, χωρίς δικαιώματα».

Με ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ καταδικάζει «τις ποινικές διώξεις κατ' εντολή των εφοπλιστών σε βάρος των 25 ναυτεργατών του πορθμείου Καβάλας - Θάσου, για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 11ης Μάρτη 2010».

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τους ναυτεργάτες της Θάσου με τη συμμετοχή του Θανάση Ευαγγελάκη, Α' γραμματέα της ΠΕΜΕΝ, ενώ αύριο, μέρα εκδίκασης της μήνυσης, οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.), και ταυτόχρονα συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9.30 π.μ., καθώς και περιφρούρηση στο λιμάνι της Κεραμωτής.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: