Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ!!!

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ;

Το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων κλείνει ουσιαστικά, αφού συγχωνεύεται με την Εντατική Μονάδα και πρακτικά οδηγείται σε διάλυση, ανοίγοντας το δρόμο για την εκμετάλλευση των μικρών ασθενών από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο.


Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, ζητώντας όχι μόνο να μην κλείσει το Κέντρο, αλλά να στελεχωθεί επαρκώς, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. Υπενθύμισε, δε, ότι το ΚΚΕ με Ερωτήσεις στη Βουλή παλιότερα αλλά και με δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη» είχε αναδείξει το πρόβλημα και προειδοποιούσε για τις αρνητικές εξελίξεις.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ισχυρίστηκε ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν κλείνει, απλώς θα έχει στη διάθεσή του τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Κατά τον υφυπουργό, απλώς το Κέντρο δε θα υφίσταται ως οργανικό τμήμα, αλλά θα έχει πλήρη στελέχωση, αφού θα βοηθιέται από γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων και μάλιστα το Νοσοκομείο Παίδων θα ενισχυθεί άμεσα με προσλήψεις γιατρών.

Στην παρέμβασή του, ο Χ. Χαραλάμπους κάλεσε τον υφυπουργό να πει στο Σώμα εάν γίνονται πλέον επεμβάσεις στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο και υπενθύμισε τα πολυάριθμα υπομνήματα των φορέων για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο, τα οποία οι αρμόδιοι πέταξαν στα σκουπίδια. Ολες αυτές οι εξελίξεις, κατέληξε, είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, αφού η κυβέρνηση δουλεύει υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία θα είναι τα μόνα που θα ευνοηθούν με το κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κανεις να φανταστει τι ειδους τιμωρια αξιζει σ αυτους τους ανθρωπους που κανουν αυτα τα πραγματα;
Τι αξιζει στο Λοβερδο;