Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΆΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Μέχρι και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του "Παπάφειου" και υπέρ των θέσεων της "Αττικό Μετρό" διερευνά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση για την κατασκευή τού σταθμού τού μετρό στον αύλειο χώρο τού ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης συνέφαγαν, με πρωτοβουλία του πρώτου. Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής τού σταθμού τού μετρό. Όπως προέκυψε, ο κ. Μπουτάρης θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο δημαρχείο μεταξύ της "Αττικό Μετρό" του "Παπαφείου" και του δήμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στον "Flash", σε συνάντηση που είχε με τον κ. Άνθιμο συζήτησε το θέμα της προσφυγής του "Παπαφείου" στο ΣτΕ και κατόπιν και της έγκρισης του μητροπολίτη επικοινώνησε με τη διοίκηση της "Αττικό Μετρό" ώστε να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο κοινή συνάντηση. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, ο δήμαρχος προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις: "Εγώ είμαι υποχρεωμένος, σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και το είπα και στον δεσπότη, να κάνω προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των θέσεων της ‘Αττικό Μετρό’, διότι αυτή η καθυστέρηση που προκύπτει από την προσφυγή θίγει τα συμφέροντα της πόλης", τόνισε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι το "Παπάφειο" έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και προσωρινής κατάληψης χώρου του.

Αναζητείται λύση για τα σκουπίδια
Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια που παραμένουν στους δρόμους της πόλης, ο δήμος προχώρησε στην εσπευσμένη κλήση για εργασία 182 από τους 912 συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας που προσλήφθηκαν μετά την τελευταία προκήρυξη. Οι συμβασιούχοι θα ενισχύσουν από σήμερα τη διεύθυνση Καθαριότητας, ώστε η αποκομιδή να συνεχιστεί κανονικά το τριήμερο. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης εκτίμησε πως, με την ενίσχυση του προσωπικού, η κατάσταση στην πόλη τις επόμενες μέρες θα βελτιωθεί αισθητά.
Επίσης, με αφορμή υπηρεσιακό έγγραφο εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων με το οποίο δήλωναν αδυναμία να εργαστούν το τριήμερο λόγω κόπωσης από τη διαρκή εργασία, επέμεινε στις καταγγελίες του για πόλεμο εις βάρος της διοίκησης που έκανε και στο δημοτικό συμβούλιο. "Όταν τους είχα ζητήσει σε συνάντηση να βάλουν πλάτη αυτήν την περίοδο, κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση. Το θεωρώ απαράδεκτο και άδειασμα σε μένα και στη διοίκηση", είπε ο κ. Αβραμίδης.
Ο Ηλίας Μανουσαρίδης, πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές για τον Σύλλογο Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, σχολίασε πως οι δηλώσεις εντάσσονται σε σχέδιο απαξίωσης του τομέα καθαριότητας και παραχώρησής του σε ιδιώτες.
Επίσης, ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης για ενδεχόμενες απολύσεις δημιούργησε η δήλωση του δημάρχου, πως "ο δήμος μπορεί να δουλέψει με το μισό προσωπικό". Διευκρίνισε ωστόσο πως "ο δήμος μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός, και θα το κάνει με το υπάρχον προσωπικό".
Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" Χρήστος Μάτης έκανε λόγο για ανησυχητικά φαινόμενα στον δήμο, επισημαίνοντας "την αντιπαράθεση στην οποία ήρθε η διοίκηση με τους εργαζομένους του δήμου στην Καθαριότητα και στη διεύθυνση Αρχιτεκτονικού, με τη διοίκηση να τους κατηγορεί για σαμποτάζ και ανυπαρξία υπηρεσιακής επάρκειας, αντίστοιχα". Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις μίσθωσης έργου για θέσεις πάγιων αναγκών που εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση, ζήτησε να γίνει έρευνα για τις συγκεκριμένες ειδικότητες μεταξύ των 4.500 εργαζομένων στον δήμο.

Του Βαγγέλη Πλάκα

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: