Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ

Στον δρόμο οδηγούνται οι εκδιδόμενες γυναίκες των οίκων ανοχής στη Θεσσαλονίκης, καθώς υποστηρίζουν ότι ο δήμος εδώ και δύο χρόνια έχει «παγώσει» το θέμα ανανέωσης των αδειών τους. «Είμαστε καθ’ όλα νόμιμες, για ποιον λόγο μας βλέπουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;» διερωτώνται στη «Μ» οι θιγόμενες, οι οποίες σήμερα το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.Η λειτουργία των περίπου 22 οίκων ανοχής που είναι εγκατεστημένοι στο Βαρδάρη βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στον «αέρα», καθώς οι δέκα έχουν σφραγιστεί από τις δημοτικές υπηρεσίες, επειδή δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειές τους, ενώ οι υπόλοιποι λειτουργούν πάλι χωρίς άδειες, αλλά με δικαστικές αποφάσεις υπέρ των ιδιοκτητών, με τις οποίες αναγνωρίζεται πως υπάρχει πρόβλημα με την καθυστέρηση της ανανέωσής τους.

Οι γυναίκες που εργάζονται σε αυτούς τους οίκους αναγκάζονται να βγαίνουν στο δρόμο ενισχύοντας ουσιαστικά την παραπορνεία και προκαλώντας διαμαρτυρίες στους κατοίκους των οδών Αναγεννήσεως, Γιαννιτσών και Μοναστηρίου. «Οι κάτοικοι έχουν δίκαιο, αλλά αυτές οι γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν δικά τους καταστήματα, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Δεν μπορούν να εμπαίζονται τόσα χρόνια, έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα, τα οποία έχουν καταθέσει και δεν λαμβάνεται καμία απόφαση», τονίζει εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων γυναικών.
Από την πλευρά του δήμου πάντως πηγές ανέφεραν πως στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενδεχομένως να κατατεθεί ανακοίνωση και να γίνει αναφορά στην υπόθεση, παρότι μοναδικό θέμα της ημερήσιας είναι ο προϋπολογισμός. «Το τοπίο με τις άδειες των οίκων ανοχής είναι θολό, αλλά θα ξεκαθαρίσει σύντομα», έλεγε πηγή προσκείμενη στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενδιαφερθεί προσωπικά για την επίλυση του ζητήματος.
Οι ιδιοκτήτριες και οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής του Βαρδαρίου αντιμετώπισαν και επιπρόσθετο πρόβλημα με την αδειοδότηση των καταστημάτων, όταν από έρευνα που έγινε προέκυψε πως οι μετρήσεις για την εγκατάστασή τους ήταν λανθασμένες, με συνέπεια ορισμένα σημεία να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για συγκεκριμένη απόσταση από σχολεία και εκκλησίες. «Ας δοθεί ένα τέλος μ’ αυτή την υπόθεση, είμαστε επί τόσο καιρό κλειστά και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη ζωή μας, δεν θέλουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο μαζί με τις εκδιδόμενες που δεν έχουν άδεια, απαιτούμε νομιμότητα», κατέληξαν οι εκδιδόμενες.

Του Κώστα Καντούρη

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2011

2 σχόλια:

apatsonas είπε...

Για το λόγο οτί οι άδειες αυτές είναι σε κατοικοιμένες περιοχές, δίπλα σε σπίτια, παιδικές χαρές, εκκλησίες και ΣΧΟΛΕΙΑ!!!...

apatsonas είπε...

Για το λόγο οτί οι άδειες αυτές είναι σε κατοικοιμένες περιοχές, δίπλα σε σπίτια, παιδικές χαρές, εκκλησίες και ΣΧΟΛΕΙΑ!!!...