Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ίχνη ραδιενέργειας (ιώδιο 131) ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα το διάστημα 24-25 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συγκεντρώσεις αυτές αντιστοιχούν σε δόση ακτινοβολίας της τάξεως του εκατομμυριοστού της ετήσιας δόσης από φυσική ακτινοβολία που δέχεται ο μέσος άνθρωπος.
Αυτονόητα, δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή το περιβάλλον. Είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από το εργαστήριο του τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και το τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της ΕΕΑΕ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τόσο χαμηλά που δεν ανιχνεύονται καν από τους σταθμούς έγκαιρης προειδοποίησης, δηλαδή από το τηλεμετρικό δίκτυο ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος της χώρας.

makthes.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο σωστός τίτλος είναι "ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ" (σκέτο, χωρίς "από την Ιαπωνία" - από πού "έρχεται" οποιαδήποτε μορφή ραδιενέργειας δεν το ξέρουμε και δεν μπορούμε να το ξέρουμε).

Ώρες ώρες πρέζα σαν δημοσιογράφος του μέγκα τους διαλέγεις τους τίτλους