Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ.

ΠΛΕΟΝ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΠΕΚΤΕΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ!!!

Έντονες ανησυχίες σε κόμματα αλλά και στις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες προκαλεί η συνεχιζόμενη αδιαφορία των νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ σε σχεδόν δύο μήνες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.
Ο γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Λάζαρος Σαββίδης, σε δηλώσεις του σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους σχεδόν 10.000 νέοι ψηφοφόροι, ποσοστό περίπου 30% του συνόλου των νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται στις 32.000.
Η τελευταία ημερομηνία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους είναι η 2α Απριλίου.


H αδιαφορία, που επικρατεί μεταξύ των νέων ψηφοφόρων, προκαλεί έντονες ανησυχίες στα κόμματα, τα οποία προσπαθούν να τους κινητοποιήσουν μέσω των μηχανισμών των Οργανώσεων Νεολαίας.
Παράλληλα, οι κομματικοί μηχανισμοί, ειδικά των δύο μεγάλων κομμάτων, εντοπίζουν νέους ψηφοφόρους που θεωρούν ότι πρόσκεινται ή είναι υποστηρικτές τους, και μέσω τρίτων, γνωστών ή/και συγγενικών τους προσώπων, προσπαθούν να τους προσεγγίσουν έτσι ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές στις 22 Μαΐου.-

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: