Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων και όχι «ευκαιριακά».
"Εμείς θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά. Δουλειά που τους εξασφαλίζει και τα επόμενα χρόνια και τα μεθεπόμενα, να έχουν καλό μισθό, να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν, να είναι εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και να μην ζουν με το άγχος πως θα είναι μετά από μερικά χρόνια. Αυτές είναι για μας οι «πάγιες και διαρκείς ανάγκες»", τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.



Πρόσθεσε ότι δεν δέχεται τον συγκεκριμένο όρο "όπως πάνε να σας τον φορέσουν", εξηγώντας ότι "«πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του δήμου της Αθήνας, ή του δήμου Θεσσαλονίκης, ή του Πειραιά, ή γενικά, κόβονται και ράβονται με ορισμένα αντιλαϊκά, αντεργατικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι και αυθαίρετα".

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ότι "αυτοί προσεληφθήσαν ένα μήνα πριν τις εκλογές, έξι μήνες πριν τις εκλογές, διώχ’ τους". "Γιατί υποστηρίζουμε: Δουλειά για όλους, ούτε ένας άνεργος. Δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα μικροκομματικά. Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι είναι εκβιαζόμενοι και προσεληφθήσαν όπως μπορούσαν να προσληφθούν. Πάει και τέλειωσε. Είναι άλλο πράγμα όταν λέμε: «Παιδιά μην έχετε αυταπάτες, σας παίρνουν έτσι και αύριο μπορεί να σας διώξουν». Αυτό είναι άλλο πράγμα, αυτό είναι ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, αλλά εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν άλλα κόμματα για να πούμε «έχετε και εσείς ευθύνη», κατά το «μαζί τα φάγαμε» κτλ»", ανέφερε.

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: