Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

O Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι αποκλείει το ενδεχόμενο διαλόγου με τους αντικαθεστωτικούς, τους οποίους χαρακτηρίζει πράκτορες της Αλ Κάιντα σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό.
«Δεν υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία να μπορούμε να σκεφθούμε ότι θα έχουμε διάλογο. Εάν ο κόσμος θέλει να μιλήσει με την Αλ Κάιντα, τότε ας κάνει διάλογο με τον Μπιν Λάντεν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καντάφι, ερωτηθείς εάν έχουν πέσει γέφυρες διαλόγου με την αντιπολίτευση.



Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τύχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που έχουν συστήσει οι αντικαθεστωτικοί, εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακτήσουν τον έλεγχο της Βεγγάζης, σημειώνει πως «σε κάθε περίπτωση είναι μία δομή που δεν είναι ενιαία».

«Δεν έχει καμία αξία. Ο επικεφαλής του (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμαντ Αμπντελτζαλίλ) είναι ένας χαμένος. Συνεπώς όλος τούτος ο συρφετός χωρίς αμφιβολία θα καταφύγει στην Αίγυπτο», προσθέτει.

Επισημαίνει, ωστόσο, πως θα είναι επιεικής προς τους αξιωματούχους ή τους στρατιωτικούς που στάθηκαν κοντά στο Μεταβατικό Συμβούλιο. «Αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι. Εάν παραμείνουν θα τους συγχωρήσω, διότι δεν είναι δικό τους σφάλμα», τονίζει ο Καντάφι.

«Μέριμνά μου είναι να απελευθερώσω τον πληθυσμό από τις ένοπλες ομάδες που κατέχουν την Βεγγάζη», συνεχίζει ο Καντάφι.

«Εάν χρησιμοποιούσαμε βία θα μας αρκούσε μία μόνη ημέρα» για να επανακτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, προσθέτει.Ωστόσο, τονίζει, «στόχος μας ήταν να εξαρθρώσουμε προοδευτικά τις ένοπλες ομάδες προσφεύγοντας σε διαφορετικά μέσα, όπως η περικύκλωση των πόλεων, ή η αποστολή μεσολαβητών».

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ!