Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ιταλού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη λήξη της θητείας του Γάλλου Ζαν Κλοντ Τρισέ τον Οκτώβριο, τάχθηκε, την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Υιοθετώντας την πρόταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί υπέρ του Γιούνκερ, ουσιαστικά, η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup ενισχύει σημαντικά τη υποψηφιότητα του Ιταλού, ιδιαίτερα αφού ως κυρίαρχος ανθυποψήφιος φερόταν ο συμπατριώτης του Γιούνκερ, Υβ Μέρσχ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. "Δεν μπορώ να βρω κάποιο αξιοσημείωτο λόγο για να διαφωνήσω με την επιλογή του προέδρου Σαρκοζί ", είπε ο Γιούνκερ ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Παρίσι, για την υποψηφιότητα Ντράγκι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, την Παρασκευή, η Άγκελα Μέρκελ, θα ταχθεί τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Μάριο Ντράγκι, μετά δε κυρίως από τη δημόσια τοποθέτηση υπέρ του Ιταλού Ντράγκι από τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και τον Λουξεμβούργιο επικεφαλής του Eurogroup, Γιούνκερ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: