Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Σε διαδήλωση κατά του καθεστώτος Άσαντ, με αιτήματα την ελευθερία και τη δημοκρατία, κάλεσε το λαό της Συρίας, να κατέβει την Παρασκευή, μετά την καθιερωμένη προσευχή της εβδομάδας, η έκνομη στη Συρία Μουσουλμανική Αδελφότητα. Σε μανιφέστο που έστειλε, την Πέμπτη, στο Reuters, η οργάνωση παίρνει για πρώτη φορά -από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων- επίσημη θέση υπέρ των διαδηλωτών και τους καλεί να αποτινάξουν το καθεστώς λέγοντας: “Μην αφήνετε το καθεστώς να φυλακίζει στα μπουντρούμια τους συμπατριώτες σας. Ενώστε τις φωνές σας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μην επιτρέπετε στον τύραννο να σας κρατάει σκλαβωμένους. Ο Θεός είναι μεγάλος ".


Η ανάμιξη της εν λόγω οργάνωσης στην εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ δίνει νέες διαστάσεις στο αντικυβερνητικό κλίμα που επικρατεί δεδομένης της σχέσης της οργάνωσης με την οικογένεια του σημερινού ηγέτη της Συρίας.

Ήταν το 1982 όταν εξέγερση στην πόλη Χαμά, υποκινούμενη από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, είχε ως απολογισμό πάνω από 30.000 νεκρούς, λόγω της βίαιης καταστολής που είχε διατάξει ο τότε πρόεδρος Χαφέζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ήταν ασθενής η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας
ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: