Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!

Η τεχνητή διακοπή της κύησης αποτελεί πλέον μια πρακτική την οποία αρκετά ζευγάρια σήμερα ακολουθούν για οικονομικούς λόγους. Ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα -σημειωτέον ότι παραμένει ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη- έχει περιοριστεί
Ωστόσο, το τελευταίο εξάμηνο στα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια καταγράφεται συνεχής αύξηση των συγκεκριμένων ιατρικών επεμβάσεων. Στο μαιευτήριο «Ιασώ» ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους σε τεχνητή διακοπή της κύησης εμφανίζεται αυξημένος κατά 25%-30% σε σύγκριση με εκείνον του περασμένου έτους. Ανάλογη είναι η τάση και στο μαιευτήριο «Μητέρα», όπου το ποσοστό κυμαίνεται στο 15%-20%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα περιστατικά εκτρώσεων (περίπου το 85%) καταλήγουν σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς οι ενδιαφερόμενες θεωρούν ότι σε αυτά διασφαλίζεται περισσότερο το απόρρητο και η εχεμύθεια που απαιτούν για την εν λόγω επέμβαση. Τα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν μονόδρομο στην περίπτωση της διακοπής της κύησης κυρίως για τις αλλοδαπές.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό οι διακοπές της κύησης, τότε ο ετήσιος απολογισμός θα είναι δραματικός,καθώς η αύξηση της τάξεως του 30% μεταφράζεται αριθμητικά σε 24.000 περισσότερες εκτρώσεις για το 2011!
Εκτιμούν δε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακυρωθεί και η πολυετής προσπάθεια που καταβάλλεται από την επιστημονική κοινότητα για τη σωστή χρήση των αντισυλληπτικών μεθόδων, η οποία οδήγησε στη μείωση των αμβλώσεων στη χώρα μας.

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: