Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥ…ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Την απόφασή τους να τιμήσουν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, για την αντικαπνιστική του πολιτική, ανακοίνωσαν χθες οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Στη διάσκεψη των υπουργών Υγείας, η οποία πραγματοποιείται στη Μόσχα, έγινε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου θα λάβει τιμητική διάκριση για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας.Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση του Οργανισμού για τον περιορισμό του καπνίσματος και, όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, ο πρωθυπουργός προχώρησε «...σε μία σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους, δηλαδή στην επιχειρηματολογία και τη σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιου χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».



Η απονομή του βραβείου αναμένεται να γίνει στις 3 Ιουνίου, στα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη διάσκεψη μετέχει και ο Ελληνας υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Αντώνη Δημόπουλο.

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: