Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ "ΑΝΤ1" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ",ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1" επέβαλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την εκπομπή "ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ", που προβλήθηκε στις 19/01/2011, έπειτα από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, για προσβολή θεσμών. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Αντώνης Κανάκης είπε στην εκπομπή «…λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300. Καλύπτει ο ένας τον άλλον», «μια επικίνδυνη γενίκευση» κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη. Μειοψήφησε η κα Εύη Δεμίρη που πρότεινε πρόστιμο 70.000 ευρώ.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΘΛΙΒΕΡΑ ΤΥΠΑΚΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ,ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΣΆΤΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ,ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
  



ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ...ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.


    Τη διαβεβαίωση πως το πρόβλημα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER θα λυθεί σύντομα, έδωσε παρευρισκόμενη στη σημερινή συνεδρίαση η εκπρόσωπος του σταθμού κα Κωστοπούλου. Για το θέμα του τηλεοπτικού σταθμού που έχει διακόψει τη ροή κανονικού προγράμματος, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις, τη στιγμή που διακινδυνεύουν θέσεις εργασίας».
  

    Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για την πολύ χαμηλή χρονική έκθεση των Οικολόγων Πράσινων (0,1%), κατά το 2010, ως ποσοστού επί του συνολικού χρόνου της πολιτικής ειδησεογραφίας, σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό του (2,5%). Σύσταση ακόμη επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έπειτα από καταγγελία, για την εκπομπή «Οικογενειακές ιστορίες» στις 25/10/10, μετά από προηγούμενο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στις18/02/11 από το ΕΣΡ για την ίδια εκπομπή. Σύσταση τέλος επιβλήθηκε, μετά από καταγγελία, στο Mega Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο τηλεπαιχνίδι «Money Drop».

  
    Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο απέρριψε τη βεβαίωση λειτουργίας στον σταθμό «VIPs Ν. Αττικής» και το «Ράδιο Μούδρος». Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο η αίτηση θεραπείας για βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Master νομού Αχαΐας, απόφαση στην οποία μειοψήφησε η κα Δεμίρη. Τέλος εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Συμβουλίου, με μειοψηφία του προέδρου κου Λασκαρίδη, η μεταβίβαση των μετοχών (αξίας 29850ευρώ) του τηλεοπτικού σταθμού MU νομού Ηρακλείου, από τον Βασίλειο Σκουτάρα, την Ευταλία Τζοάνου και τον Μάριο Βάρδη, στους Απόστολο Μοραΐτη, Εμμανουήλ Χνάρη και Παναγιώτη Τσικαλάκη αντίστοιχα.

  
    Κατά τα λοιπά, στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ επιβλήθηκε ομόφωνα οριστική διακοπή στο τηλεπαιχνίδι «Puzzle Express» του τηλεοπτικού σταθμού 1 του νομού Φθιώτιδας και στο παρόμοιο τηλεπαιχνίδι «Night Quiz», του σταθμού TRT του νομού Λαρίσης για παραπλάνηση κοινού.
  

    Στο θέμα που προέκυψε από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής για την περίοδο 2007-2008 παράνομη, με την αιτιολογία ότι η θητεία των μελών του ΕΣΡ είχε παραταθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 8 μηνών, με αποτέλεσμα να τεθούν υπό αμφισβήτηση όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τότε, ο κος Λασκαρίδης, δήλωσε, ερωτώμενος: «Οι υποθέσεις που προέκυψαν από την παράνομη συγκρότηση, θα εισαχθούν με νόμιμη συγκρότηση».

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εισαι ετσι ερμο;

Ανώνυμος είπε...

Τόση ελευθερία έκφρασης και δημοκρατία, είχα να δω από τη χούντα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

ΕΓΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ [ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ] ΕΠΑ
ΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
ΣΤΩ [ ΚΑΝΑΛΙ ΑΝΤΕΝΑ ] ΟΙ ΝΟΜΕΙΖΟΥΝ
ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΩΝ ΡΟΛΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑ
ΛΙΟΥ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΩΝΙΑ ΤΟΥ [ ΠΑΣΟΚ ]
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΔΕΝ
ΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΑΠΩ ΤΗΝ ΔΙΑ
ΦΗΜΗΣΙ ΤΗΣ[ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ] ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ
ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑ
ΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΘΕΙΞΕ ΤΙ ΘΕΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑ
ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ [ ΚΛΙΚΑ ]?

Ανώνυμος είπε...

eley8eria logoy kai ekfrashs se olo ths to megaleio !!!!!!!!!!!!!
den me noiazei pros to paron posa pairnoyn oi toy radio arbila h o lazopoulos para monaxa to gegonos oti toys apagoreyoyn na lene oti skeftontai kai na mas kanoyn na gelame xwris na bazoyn sth satyra toys oria h na einai aresth se kapoious ypsiloba8moys.
0 00