Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Την ΚΟ της ΝΔ ενημερώνει ο Αντ.Σαμαράς, προβληματισμός για ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ην ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί το μεσημέρι (12:30) της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν συναινεί με τα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο της ΝΔ για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς στο ενδεχόμενο μίας νέας πρόσκλησης για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.





Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την κομματική ηγεσία από τη στιγμή που θα υπάρξει σχετική πρόσκληση και πρόσθεταν ότι δεν έχουν ενδείξεις ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει νέα συνάντηση.

Άφηναν, ωστόσο, να εννοηθεί ότι είναι ανοικτό και το ενδεχόµενο η ΝΔ να απαντήσει αρνητικά σε µια νέα πρόσκληση, από τη στιγµή που δεν θα συνοδεύεται από νεότερα στοιχεία και δεν θα λαµβάνει υπόψη τις προτάσεις του κόµµατος για επανασχεδιασµό της φορολογικής πολιτικής – που περνά µέσα από την αναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου.

Οι ίδιες πηγές επιµένουν ότι αποτελεί «κόκκινη γραµµή» για τη ΝΔ η µείωση των φορολογικών συντελεστών και στη θέση αυτή θα επικεντρωθεί η σηµερινή οµιλία του κ. Σαµαρά στην Κοινοβουλευτική Οµάδα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αποδώσει στην κυβέρνηση την ευθύνη για το αδιέξοδο που καταγράφηκε στη συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας, µε βασικό επιχείρηµα ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν εκείνος που αρνήθηκε την πρόταση για συναίνεση µε στόχο την αναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου.

Θα επαναλάβει τη θέση του περί «λάθους συνταγής», ενώ θα καλέσει τους γαλάζιους βουλευτές να βρίσκονται σε εγρήγορση. Με αυτόν τον στόχο, εξάλλου, ο κ. Σαµαράς εγκαινιάζει αύριο, Τρίτη, από την Κρήτη έναν νέο κύκλο περιοδειών.

Κοµµατικοί παράγοντες εκτιµούν ότι η έκτακτη σύγκληση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Οµάδας έχει στόχο να προλάβει και τυχόν δηµόσιες αντιδράσεις βουλευτών απέναντι στη σκληρή γραµµή που ακολουθεί το κόµµα.

Το µήνυµα που θα περάσει στους βουλευτές είναι ότι «η ΝΔ δικαιώνεται για την αντίθεση στο Μνηµόνιο», αλλά – όπως αναγνωρίζουν υψηλόβαθµα κοµµατικά στελέχη – ο αριθµός των βουλευτών που έχουν έντονες επιφυλάξεις για την τακτική του κόµµατος δεν είναι αµελητέος - ωστόσο στην παρούσα φάση αποφεύγουν να διαφοροποιηθούν δηµόσια.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο, µάλιστα, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για αποσκίρτηση βουλευτών, στον απόηχο της αποχώρησης από τη Ν.Δ. του δηµάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος εντάχθηκε στη Δηµοκρατική Συµµαχία.

Εκτός από την προσπάθεια του κ. Σαµαρά να αµβλύνει τις εντυπώσεις για το «ναυάγιο» στο Προεδρικό Μέγαρο, από την Κυριακή η ΝΔ έχει περάσει στην αντεπίθεση και για να αντικρούσει κατηγορίες ότι επεξεργάζεται σενάρια εξόδου από την κρίση που συµπεριλαµβάνουν και την επιστροφή στη δραχµή.

Το κλίµα αυτό, που τροφοδοτήθηκε από δηµοσιεύµατα, ήρθε να ενισχύσει η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σχεδόν ανοικτά κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός της δραχµής». Στην οξύτατη αντίδρασή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «συκοφαντία που δεν θα ανεχθεί» η αξιωµατική αντιπολίτευση.

ΠΡΕΖΑ TV
30/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: