Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΕΠΕΣΕ... ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΧΩΡΙΣ το πολυλειτουργικό κέντρο τού ∆ήµου Αθηναίων, το γήπεδο µπάσκετ τού Παναθηναϊκού και µε µειωµένες εµπορικές χρήσεις στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, αναµένεται να ξεκινήσει το πρόγραµµα της ∆ιπλής Ανάπλασης (γήπεδο τού ΠΑΟ και η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Το πρόγραµµα για τη ∆ιπλή Ανάπλαση συµπεριλαµβάνεται στο νοµοσχέδιο τού ΥΠΕΚΑ «Θαλάσσια Στρατηγική για την Προστασία και ∆ιαχείριση τού Θαλασσίου Περιβάλλοντος», το οποίο αναµένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδοµάδας.


Οπως επισηµαίνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο κείµενο που έχει διαµορφωθεί δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε σχέση µε αυτό που δόθηκε για διαβούλευση. Ετσι, µε το νέο πρόγραµµα µειώνεται η συνολική δόµηση τού προγράµµατος στην περιοχή τού Βοτανικού κατά 66.000 τ.µ. – µείωση της δόµησης κατά 60% σε σχέση µε τα όσα προέβλεπε η ρύθµιση τού πρώην υπουργού ΠΕΧΩ∆Ε Γιώργου Σουφλιά – και αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 30.000 τ.µ.

Σύµφωνα µε τα όσα προβλέπονται, µειώνεται ο συντελεστής δόµησης τού εµπορικού κέντρου από 1,6 σε 1,2. Η µείωση έρχεται µετά το «όχι» τού Συµβουλίου της Επικρατείας.

Ετσι, τώρα µειώνεται η έκταση του εµπορικού κέντρου του κ. Βωβού κατά περίπου 17.000 τ.µ.

Επίσης – µε βάση τα όσα προβλέπονται – αυξάνονται κατά 50% οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη µε ταυτόχρονο περιορισµό κατά το ήµισυ της κάλυψης της εγκατάστασης (οι χρήσεις ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τ.µ.).

Από την πλευρά τού ∆ήµου Αθηναίων, έλεγαν χθες ότι ο ∆ήµος θέλει να γίνει το έργο µε όρους νοµιµότητας που ανταποκρίνονται στις αποφάσεις του Συµβουλίου της Επικρατείας και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κοινή γραµµή πλεύσης µεταξύ Πολιτείας, Παναθηναϊκού και επενδυτή.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: