Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Ανάγκη εθνικής συναίνεσης

ΝΤΟΡΑ ΡΑΨΕ ΚΑΝΑ ΤΑΓΙΕΡ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ...

Την αναγκαιότητα της συναίνεσης και της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης του καθενός βουλευτή χωριστά για τη σωτηρία της χώρας ανέδειξε η Ντόρα Μπακογιάννη, κλείνοντας τις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου, ενώ κατήγγειλε όσους επιλέγουν να «χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας».

Όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη, «η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα? Με αυτήν την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής», είπε στοχεύοντας ευθέως προς την ηγεσία της Ν.Δ.

Αναφερόμενη στην εθνική συνεννόηση, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κατηγόρησε τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων ότι «δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα αυτονόητα» και σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τόνισε ότι οι πολίτες απαντούν με περισσότερη λογική από αυτή που επέδειξε η πολιτική ηγεσία.




Αξιοσημείωτη ήταν η προτροπή της, στους «συναδέλφους βουλευτές», που έδωσαν όρκο πως" βάζουν το Σύνταγμα και το λαό πάνω απο οτιδήποτε" να τοποθετηθούν απέναντι στη συναίνεση.

«Ωρα μάχης»
«Όχι με διαρροές, όχι με παλαιοκομματικά τερτίπια. Να σηκωθούν αν είναι άντρες ή γυναίκες και να πουν τη γνώμη τους στο λαό που τους εξέλεξε. Δεν είναι ώρα για λογικές του χθες. Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις 'παρών'. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους», είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην απόφασή της προ ενός έτους να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης και εξομολογήθηκε ότι πρώτη φορά βρέθηκε μπροστά σε τόσο μεγάλο δίλημμα, που την οδήγησε έξω από το κόμμα που μέχρι τότε είχε υπηρετήσει.

Οσο για το μέλλον της ΔΗΣΥ, εκτίμησε ότι «θα πάει μακριά» και όταν «περάσουν τα χρόνια θα είναι ένα μεγάλο κόμμα

ΠΡΕΖΑ TV
30/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: