Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΚΚΕ: «Οχι σε τρομοκρατικά διλήμματα»

Ενάντια στην πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού υπό το δίλημμα «ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών» τάχθηκε η Γ.Γ. του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε στο «νέο εργασιακό μεσαίωνα» που δρομολογείται και εξήγησε για ποιο λόγο δεν προσέρχεται στη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου. Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως η απόφαση να μην αποδεχθεί τη συνάντηση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και στόχευση, διότι όπως είπε «το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο να του πουν ότι συναινεί». Οσον αφορά στη συζήτηση περί συναίνεσης η Γ.Γ. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι ουσιαστικά κυβέρνηση και ΝΔ συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική.
Ο Περισσός απορρίπτει το «τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα» και τονίζει πως συμβάλει στο να σπάσει αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα.




Κόκκινη γραμμή
«Τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα, αλλά για εξασφαλιστούν οι πιστωτές και η δράση του κεφαλαίου» είπε η κ. Παπαρήγα, που κάλεσε το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια. Κόντρα στη θέση περί αποτυχίας του Μνημονίου που διατυπώνουν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης η κ. Παπαρήγα είπε πως «το Μνημόνιο πέτυχε, αφού στόχος ήταν η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων».
Με έμμεση αναφορά στο κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία προέτρεψε: οι πλατείες της Ελλάδας να γεμίσουν από αγώνα που έχει αφετηρία τους τόπους δουλειάς», είπε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι αν χάσεις τη μάχη στον τόπο δουλειάς, θα την χάσεις παντού.
Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε πως «δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία, όπως έγινε με τις προηγούμενες εκλογές», ζητώντας συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
24/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: