Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

Ολοκληρώνεται η απογραφή, πολλές οι εκκρεμότητες

Κάποιοι δεν επικοινώνησαν ακόμη με τους απογραφείς που άφησαν σημείωμα με τα στοιχεία τους κάτω από την πόρτα τους, άλλοι δεν δέχθηκαν ακόμη την επίσκεψη απογραφέα. Η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, αφήνοντας περιθώριο ολίγων ακόμη ωρών στους συντελεστές της να επισκεφθούν όσα σπίτια δεν προσέγγισαν το δεκαπενθήμερο που προηγήθηκε.

Σε επικοινωνία της «Κ» με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, διευκρινίστηκε από τον πρόεδρό της, κ. Ανδρέα Γεωργίου, πως «όσοι πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν ακόμη καταφέρει να απογραφούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ» στους αριθμούς 213 135 2138 - 40, ενώ όσοι έχουν το σημείωμα των απογραφέων θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί τους για να ορίσουν συνάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι τα τηλέφωνα της Αρχής «βουίζουν» διαρκώς, ενώ μέχρι και χθες το απόγευμα υπήρχαν γειτονιές, όπως στον Δήμο Δάφνης - Υμηττού, που δεν είχαν δεχθεί επίσκεψη των απογραφέων. Κατά τα άλλα, σε γενικό επίπεδο, «οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάστηκαν με προθυμία με τους απογραφείς και από την πλευρά της ΕΛΣΤΑΤ τους ευχαριστούμε θερμά που συμμετείχαν», συνεχίζει ο κ. Γεωργίου.




Τα πρώτα στοιχεία για το σύνολο του πληθυσμού και την κατανομή ανά φύλο θα δημοσιοποιηθούν τον Ιούνιο, ενώ ενάμιση χρόνο αργότερα θα ακολουθήσουν πιο αναλυτικά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία. Μέσα στον Ιούνιο, επίσης, θα διενεργηθεί έρευνα για την ποιότητα της στατιστικής πληροφορίας που συνελέγη κατά την απογραφή. Ωστόσο, γενική εντύπωση των απογραφομένων είναι ότι δεν υπήρξε ικανοποιητική ενημέρωση του πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της ΕΛΣΤΑΤ «κατεβλήθη κάθε προσπάθεια δημοσιοποίησης της απογραφής, μέσα από αντίξοες συνθήκες», με αποστολή περίπου 5 εκατ. φυλλαδίων μέσω των ΕΛΤΑ, αφίσες σε επτά γλώσσες, τηλεοπτικό σποτ, συνεργασία με συλλόγους μεταναστών για τη διερμηνεία.
Ιφιγενεια Διαμαντη

ΠΡΕΖΑ TV
24/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: