Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το θερινό ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων δεν έχει ακόμα μπει σε ισχύ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΝΟΠΟΕΤ) ζητά την άμεση παρέμβαση του Παύλου Γερουλάνου για να μην χαθούν περισσότεροι τουρίστες από τη χώρα.

Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠΟΕΤ, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένας πίνακας, στον οποίο αναγράφεται το θερινό ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων για το 2011. Ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ακόμα δώσει το πράσινο φως για της επιμήκυνση του ωραρίου. Η ΓΕΝΟΠΟΕΤ σε επιστολή που έστειλε στον Πάυλο Γερουλάνο αναφέρει τα εξής: "Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου Πίνακα ωραρίου αρχαιολογικών χώρων και μουσείων μόνο σύγχυση για την εγκυρότητά του μπορεί να δημιουργήσει στον κλάδο, ενώ η τυχόν διαρροή του από την Πολιτική ηγεσία του υπουργείου μονομερώς και ανυπόγραφα μας δημιουργεί ερωτήματα".

Σημειώνουμε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία στην πλειοψηφία τους, συνεχίζουν να κλείνουν στις 3 μ.μ., ενώ σύμφωνα με το θερινό ωράριο θα κλείνουν στις 7 μ.μ.

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: