Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

«ΑΝΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ…

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου της συλλογής των αποδείξεων, εξαιτίας των αυξημένων επιστροφών φόρου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται, η εφαρμογή του μέτρου «είχε ως στόχο την έκδοση αποδείξεων προκειμένου οι πολίτες να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που αποτελεί κλοπή από τον απλό φορολογούμενο και υπεξαίρεση των εσόδων ΦΠΑ της χώρας».
Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Είναι γεγονός και με βάση τα στοιχεία ότι υπήρξε βελτιωμένη συμμόρφωση στην έκδοση αποδείξεων και αυξημένη ευαισθητοποίηση των πολιτών».


» Τα δημοσιεύματα αποσιωπούν ότι με το νόμο 3842/2010, βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η ελάφρυνση από πλευράς φόρου των εισοδημάτων μέχρι 40.000 ευρώ. Αρα, τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα των δηλώσεων δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και με την παραπάνω βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.

»Με την προσκόμιση των αποδείξεων σαφέστατα θα προκύψει ωφέλεια φόρου για τους φορολογούμενους, η οποία είχε υπολογιστεί και βρίσκεται εντός των προβλεπομένων στόχων.

»Τα νούμερα και τα στοιχεία τα οποία επικαλούνται τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν επαληθεύονται, καθώς ο μέσος όρος έναντι των δηλουμένων εισοδημάτων προσεγγίζει ως ποσοστό το 28%, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: