Ενα βήμα πριν από το Ευρωδικαστήριο βρίσκεται η Ελλάδα για το ζήτημα απελευθέρωσης του «bake off». Πρόκειται για ζήτημα που εδώ και χρόνια προκαλεί έντονες διαμάχες ανάμεσα σε αρτοποιούς και σουπερμάρκετ, που θέλουν να πωλούν ψωμί που παρασκευάζεται με τη μέθοδο «bake off».
Δηλαδή με την ταχεία απόψυξη προϊόντων που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα και εν συνεχεία με αναθέρμανση ή ψήσιμο, στα σημεία πώλησης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί στην αιτιολογημένη γνώμη της η χώρα μας να τροποποιήσει την ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με τις απαιτήσεις ξεχωριστού χώρου με ελάχιστο εμβαδόν για την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας με τη χρήση της μεθόδου bake off (σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί εμβαδόν τουλάχιστον 24,99 τετραγωνικά μέτρα). Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημερώσει την Επιτροπή εντός δύο μηνών η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ΔΝΚ
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2011
Δηλαδή με την ταχεία απόψυξη προϊόντων που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα και εν συνεχεία με αναθέρμανση ή ψήσιμο, στα σημεία πώλησης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί στην αιτιολογημένη γνώμη της η χώρα μας να τροποποιήσει την ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με τις απαιτήσεις ξεχωριστού χώρου με ελάχιστο εμβαδόν για την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας με τη χρήση της μεθόδου bake off (σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί εμβαδόν τουλάχιστον 24,99 τετραγωνικά μέτρα). Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημερώσει την Επιτροπή εντός δύο μηνών η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ΔΝΚ
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου