Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦ-ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!‏

Πραγματικά,  ο Αφγανικός λαός φαίνεται ότι βιώνει με οδυνηρό τρόπο την πλήρη ουσία της εισαγόμενης από τους Μισθοφόρους του ΝΑΤΟ «Δυτική Δημοκρατία»!
Και μάλιστα οι διαπιστώσεις έρχονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ουσιαστικά όμως από ενσωματωμένα και μισθοδοτούμενα όργανα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Σε έκθεσή της η οργάνωση Oxfam, σε συνεργασία με πολλές άλλες οργανώσεις, επισημαίνουν ότι έως και 10% των θυμάτων μεταξύ των αμάχων το 2010 προκλήθηκαν από την Αφγανική Αστυνομία και τον Στρατό και καλούν την διεθνή κοινότητα να βελτιώσει την εκπαίδευση των Αφγανών νεοσύλλεκτων.



«Οι Αφγανοί πολίτες έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις δυνάμεις ασφαλείας τους», λέει ο Πολ Μπέντιξ, επικεφαλής του γερμανικού παραρτήματος της Oxfam. Αλλά παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν διατεθεί στις ένοπλες δυνάμεις, τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός συνιστούν «συχνά απειλή αντί να προσφέρουν προστασία στους πολίτες», λέει ο ίδιος.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εν λόγω οργανώσεις τις ωθούν στο συμπέρασμα ότι οι Αφγανικές Δυνάμεις Καταστολής αποτελούν επί της ουσίας μια φοβερή Εγκληματική Συμμορία! Η έκθεση αναφέρει ότι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει περιπτώσεις «νυχτερινών επιδρομών που πραγματοποιούνται χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία των πολιτών, στρατολόγηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κακομεταχείριση στη διάρκεια κράτησης, δολοφονίες και κακοποίηση πολιτών από την τοπική αστυνομία, την οποία πολλές κοινότητες θεωρούν εγκληματική συμμορία» .

Με μια όμως διαφορετική ανάγνωση των συγκεκριμένων διαπιστώσεων θα λέγαμε ότι αποτελούν αφενός Ομολογία της νατοϊκής επέμβασης και αφετέρου, αποκάλυψη των πραγματικών λόγων της ιμπεριαλιστικής κατοχής του Αφγανιστάν. Οι υπεύθυνοι των οργανώσεων, έχοντας μια κοντόθωρη θεώρηση των πραγμάτων και οι εκθέσεις τους εντάσσονται στην επιχείρηση νομιμοποίησης της διαιώνισης της ιμπεριαλιστικής κατοχής.

Αρνούνται την Ελευθερία στον Αφγανικό λαό και περιορίζονται στο να «καλούν τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και την αφγανική κυβέρνηση να εισαγάγουν καλύτερους μηχανισμούς παρακολούθησης των δυνάμεων ασφαλείας και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην αποφυγή της βίας κατά των πολιτών στην εκπαίδευση» που όπως σημειώνει ο Μπέντιξ, αυτό θα πρέπει να συμβεί πριν από την απόσυρσή των νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων.

Εξάλλου, την επιβολή του «Νόμου και της Τάξης» ανέλαβαν η Γερμανία και οι άλλες συμμαχικές χώρες μετά την απόσυρση των δυνάμεών τους, σχολίασε ο ίδιος. Οι Αφγανικές Δυνάμεις Ασφαλείας απέχουν «πολύ» επί του παρόντος από το να είναι ικανές να αναλάβουν αξιόπιστα την ευθύνη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η έρευνα, που τιτλοφορείται «Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο. Η προώθηση της Υπευθυνότητας των Αφγανικών Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας», δόθηκε στη δημοσιότητα στο διαδίκτυο από την Oxfam σε συνεργασία με την Εκστρατεία για τα Αθώα Θύματα της Σύγκρουσης, την Ερευνητική Οργάνωση για την Ειρηνική Εκπαίδευση και την Διεθνή Συνεργασία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Έρευνα και την Υπεράσπιση.

Για να έρθουμε όμως και στην ταμπακέρα του ξαφνικού ενδιαφέροντος των ΜΚΟ: «Η απομάκρυνση των διεθνών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μπορεί να εκθέσει τους πολίτες σε μεγαλύτερο κίνδυνο», προειδοποίησαν σήμερα διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Τον Ιούλιο, οι κατοχικές δυνάμεις υπό το ΝΑΤΟ πρόκειται να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της ασφάλειας στους Αφγανούς σε επτά περιοχές και η διαδικασία μεταβίβασης θα ολοκληρωθεί το 2014.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Για μια ακόμη φορά οι Ανθρωπιστές αναλαμβάνουν ρόλο λαγού στην κούρσα επιβολής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών! Μετά την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν και την εξάρθρωση σημαντικού τμήματος της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τους πανηγυρίζοντες αμερικάνους και νατοϊκούς προπαγανδιστές, η παρουσία των ξένων κατοχικών στρατευμάτων φαντάζει ακόμη λιγότερο νομιμοποιημένη στα μάτια του τυραννισμένου λαού, αλλά και στους πολίτες των δυτικών κοινωνιών που επιβαρύνονται διαμέσου των φόρων τους το τεράστιο κόστος της εισβολής.

Άρα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος Κακός, που να δικαιολογεί την παράταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ.

Ποιος φαίνεται να είναι αυτός;

Το διεφθαρμένο αφγανικό πολιτικό σύστημα, πολύτιμος συνεργάτης στον προηγούμενο γύρο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και οι σιχαμένες αφγανικές δυνάμεις καταστολής! 

Το γεγονός ότι η παράταση της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων είναι ειλημμένη απόφαση αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις σημαντικών παραγόντων του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που  προειδοποίησαν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά μιας "βιαστικής" και "αυθαίρετης" αποχώρησης των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο.
"Μια πρόωρη αποχώρηση από το Αφγανιστάν θα ήταν λάθος", εκτίμησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Κέρι μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της οποίας προεδρεύει. "Θα πρέπει μάλλον να εργαστούμε για μια πιο διακριτική παρουσία", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Λούγκαρ, ο ανώτατος εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στην επιτροπή, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος "δεν θα πρέπει να αποσύρει έναν αριθμό στρατιωτών αυθαίρετα", αλλά θα πρέπει μάλλον να εφαρμόσει "ένα νέο σχέδιο για να πετύχει στο Αφγανιστάν".

Ο Λούγκαρ διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να στηρίζεται σε έναν σαφή ορισμό των "παραμέτρων", οι οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν ως πάγιες, πριν μπορέσει να αποφασίσει αν η χώρα είναι αρκετά ασφαλής για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα «Οι παρατηρήσεις αυτές ήρθαν λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε από αμερικανούς κομάντο στο Πακιστάν. Πολλοί αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον διερωτώνται μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα για τη σκοπιμότητα της διατήρησης των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν».

Όμως σύμφωνα με τον κ. Λούγκαρ, μια "επαναξιολόγηση" της πολιτικής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν απαραίτητη και πριν από το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο γερουσιαστής διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δαπανούν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα στο Αφγανιστάν.

Φτάνει πια με τον Ανθρωπισμό των Ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και των ΜΚΟ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

1 σχόλιο:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Εξαγόμενος Δυτικός Πολιτισμός!