Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

DIE WELT: «ΝΑΙ» ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμες να δεχτούν μία «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, χωρίς όμως να κατονομάζει τις πηγές της.
Υποστηρίζει ότι προκρίνεται η λύση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες επενδυτές. Κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο σχολίασαν, πάντως, ότι "σε μας δεν είναι γνωστή μία τέτοιου είδους απόφαση".



Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να παραιτηθούν από μέρος των κερδών τους. "Αρκετά έχουν κερδίσει μέχρι τώρα", είπε.

Ο οικονομολόγος Λαρς Φελς, σύμβουλός της γερμανικής κυβέρνησης, υποστήριξε στη χρηματιστηριακή εφημερίδα "Bursenzeitung" ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις για τις τράπεζες της Γερμανίας ή της Γαλλίας.
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: