Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ—ΠΑΝΩ ΑΠΟ 44 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ---


Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ρωσικό Tupolev-134 με 52 επιβαίνοντες , 43 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος, προσέκρουσε στο έδαφος και έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του κοντά σε αεροδρόμιο της βόρειας Ρωσίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα όπως ανακοίνωσε το υπ. Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί είναι 44 ενώ όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.


Μεταξύ των τραυματιών, όλοι τους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι και ένα παιδί δέκα ετών. Στον κατάλογο των νεκρών περιλαμβάνονται οκτώ αλλοδαποί, ένας Σουηδός, ένας Ολλανδός, δύο Ουκρανοί και μια τετραμελής οικογένεια ρωσικής και αμερικανικής υπηκοότητας, καθώς και ένας διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου ρωσικής υπηκοότητας.

Το αεροπλάνο της RusAir που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Πετροζαβόντσκ στη βορειοδυτική Ρωσία,προσέκρουσε σε αυτοκινητόδρομο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο όπου ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί λίγα λεπτά μετά τις 12.

Τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν πως αρκετές από τις σωρούς ήταν εκτεθειμένες στον αυτοκινητόδρομο, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, που επικαλείται πηγές του αεροδρομίου, το δυστύχημα πιθανότατα οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες εξηγήσεις για τα αίτα του δυστυχήματος, όμως σύμφωνα με αξιωματούχους ήδη εντοπίστικαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.
ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: