Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε απόψε η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου «εν μέσω αυτής της κρίσης» και ζήτησε σύμπλευση προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Άσκησε κριτική στα κόμματα της αριστεράς και στη Ν.Δ λέγοντας για τον Αντ. Σαμαρά ότι πάνω από όλα βάζει το κόμμα και όχι την πατρίδα.
"Έχουμε συναίσθηση, μέσα σε αυτή τη κρίση, τι σημαίνει εκλογές; Όταν κάθε μέρα που περνάει πρέπει να γίνεται έργο ενός μήνα, δεν είναι ρόδινα τα πράγματα και τίποτα δεν έχει λυθεί απολύτως; Έχουμε συναίσθηση τι σημαίνει τέσσερις μήνες κενό για να πάμε σε εκλογές;" διερωτήθηκε η υπουργός απορρίπτοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές.


Αναφερόμενη στα κόμματα της Αριστεράς είπε ότι "η Αριστερά δεν θέλει και δεν μπορεί είναι επαναπαυμένη σε μια αδιέξοδη ρητορική χωρίς λύσεις" ενώ σχετικά με τη στάση της Ν.Δ τόνισε ότι "η συγκεκριμένη Δεξιά του κ. Σαμαρά" παλεύει για συγκεκριμένα πράγματα: να αποδείξει ότι έχει μια λύση την οποία όμως δεν δέχεται κανείς. Ωστόσο σχετικά με την πρόταση της Ν.Δ, το λεγόμενο Ζάππειο 2, αναγνώρισε θετική συνεισφορά σπεύδοντας όμως να τονίσει ότι περιέχει μια φορολογική πρόταση που δεν στέκεται και ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου την οποία προτείνει απορρίπτεται από όλους τους αρχηγούς κρατών και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

"Βγήκαν όλοι και είπαν ότι η επαναδιαπραγμάτευση, έτσι όπως την εννοεί η ΝΔ, αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα αφού η διαπραγμάτευση σήμερα είναι συνεχής: Υπάρχει μεταξύ κοινοβουλίων, μεταξύ εθνικών κυβερνήσεων, μεταξύ εθνικών κυβερνήσεων και των κοινωνικών τους φορέων κλπ". Και συνέχισε: "Μέσα στην διαπραγμάτευση με κεντρικό σημείο την Ελλάδα, η χώρα μας καταφέρνει το πρώτο δάνειο, την επιμήκυνση, το επόμενο δάνειο, να είναι σε συζήτηση το θέμα του ΕΣΠΑ".

Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση λέγοντας: "Ακόμη καλύτερα και περισσότερα θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν μπορούσαμε να το κάνουμε μαζί αν αυτή τη δύσκολη στιγμή μπορούσαμε όλοι μαζί να πούμε "για την πατρίδα" και όχι για το κόμμα" ενώ στρέφοντας τα βέλη της του προέδρου της Ν.Δ είπε πως "Μετά από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι για τη Δεξιά του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει το "για την πατρίδα»"."
ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: