Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε από την Αστυνομία δικογραφία για την ένταση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων, καθώς είχαν κληθεί για κατάθεση στο Πταισματοδικείο.


Τότε, στο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων, μαθητές είχαν επιχειρήσει να μπουν στο χώρο της παρέλασης.

Από σχετικό υλικό που συγκέντρωσε η Αστυνομία και εστάλη στις δικαστικές αρχές, διενεργήθηκε ανάκριση και χθες το πρωί είχαν κληθεί να καταθέσουν τρεις μαθητές, ένας καθηγητής δευτεροβάθμιας, ένας καθηγητής τριτοβάθμιας και ένας, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Γονέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για «πολιτική δίωξη σε βάρος τους για λόγους σκοπιμότητας».

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων σε ένδειξη συμπαράστασης στους έξι που απολογήθηκαν και με υπόμνημά τους «δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και αντιτίθενται στην ποινικοποίηση φρονημάτων και αγώνων».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος τους Δημήτρης Φουράκης άφησε αιχμές σε βάρος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λέγοντας πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους σας, που συνέβαλαν ανιδιοτελώς στην άσκηση της δίωξης χορηγώντας στην Αστυνομία αντίγραφα του φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού με τα οποία υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκαν».

Μεταξύ των 6 είναι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Παύλος Κοτσιφάκης, μαθητές, ένα μέλος της Ενωσης Γονέων και ένας πανεπιστημιακός, ολόκληρος δηλαδή ο εκπαιδευτικός κλάδος.
Γ.ΛΥΒ.


ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: