Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ:Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας καταδίκασε σήμερα την ενίσχυση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της χώρας του, οι οποίες αποφασίστηκαν χθες και υποσχέθηκε τη λήψη "κατάλληλων μέτρων" σε απάντηση.
"Η Λευκορωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και των επιχειρήσεών της, συμπεριλαμανομένων μέτρων σε βάρος αυτών που έλαβαν την πρωτοβουλία της απόφασης για τις κυρώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της λευκορωσικής διπλωματίας Αντρέι Σαβίνιχ.
"Η ΕΕ αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία από θέση ισχύος και με οικονομικά μέτρα που στην πραγματικότητα στρέφονται κατά των συμφερόντων των απλών πολιτών", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.


"Η απόφαση αυτή επιτρέπει την αμφισβήτηση της ικανότητας του Συμβουλίου της ΕΕ να εκτιμήσει επαρκώς τη σημερινή κατάσταση και να κάνει ένα βήμα προς έναν εποικοδομητικό διάλογο ώστε να βρεθούν λογικές λύσεις", τόνισε.
Η ΕΕ ενίσχυσε χθες τις κυρώσεις της εναντίον προσώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στρεφόμενη για πρώτη φορά εναντίον επιχειρήσεων.
Στόχος των κυρώσεν είναι κυρίως τρεις εταιρείες που ανήκουν στον Βλαντίμιρ Πεφτιόφ, οικονομικό σύμβουλο του Λουκασένκο.
Οι κυρώσεις ενισχύθηκαν σε μια περίοδο που η πρώην σοβιετική δημοκρατία αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή οικονομική κρίση από την άνοδο στην εξουσία του Λουκασένκο το 1994.
ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: