Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011

ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ—ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Για την Τρίτη, που η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, ανανεώνουν το ραντεβού τους οι «αγανακτισμένοι» όλης της χώρας, οργανώνοντας διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες. Παρά τους ευσεβείς πόθους ότι ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να καταστείλει μέρος της λαϊκής οργής, το κίνημα δείχνει να ανασυντάσσεται.
Το σημερινό, τέταρτο κατά σειρά κυριακάτικο ραντεβού θα δώσει μια πρόγευση της απήχησης που είχαν οι τελευταίες πολιτικές κινήσεις. Το γεγονός, όμως, ότι η διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης επιχειρήθηκε να υπονομευθεί με βροχή δακρυγόνων σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών και παρακρατική βία, λειτούργησε αναζωογονητικά για το κίνημα που έδειχνε σημάδια κούρασης.



Την περασμένη εβδομάδα οι δράσεις είχαν κλιμακωθεί σε διάφορα σημεία της χώρας με πιέσεις προς πολιτικούς και θεσμικούς φορείς. Ενδεικτική ήταν η περίπτωση της Κορίνθου, οι «αγανακτισμένοι» της οποίας επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη τα πολιτικά γραφεία των τεσσάρων τοπικών βουλευτών για να επιδώσουν «ψήφισμα-απόλυσής» τους σε περίπτωση που ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Για την επομένη, οι Θεσσαλονικείς είχαν καλέσει τον κόσμο «σε αποχή από κάθε καταναλωτική δραστηριότητα, να κλείσουν όλοι οι μαγαζάτορες τα μαγαζιά τους και να κάνουμε όλες τις μετακινήσεις δωρεάν». Ολη την εβδομάδα, σε διάφορες πόλεις έγιναν συμβολικές καταλήψεις και ειρηνικοί αποκλεισμοί περιφερειών και δημαρχείων. Εκκωφαντικό παράδειγμα το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογες δράσεις συζητούνται για την τρέχουσα εβδομάδα και θα οριστικοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Την ίδια ώρα επιχειρείται να συντονιστεί ένα δίκτυο περιφερειακών πλατειών του Λεκανοπεδίου. Βασικός στόχος είναι να λειτουργήσουν κυρίως ενισχυτικά προς το Σύνταγμα. Το ουσιαστικό ζητούμενο, βέβαια, θα ήταν να λειτουργήσουν αυτόνομα.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οργανώθηκαν συνελεύσεις σε περίπου 25 γειτονιές της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τη σχετική χαρτογράφηση της «Αμεσης Δημοκρατίας» (Σύνταγμα), συνελεύσεις προγραμματίζονται τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα σε: Χαλάνδρι, Ν. Σμύρνη, Ελευσίνα, Γαλάτσι, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ν. Κόσμο, Χολαργό-Παπάγου, Πειραιά, Πατήσια, Εξάρχεια, Βύρωνα, Ψυρρή, Αίγινα, Περιστέρι, Αγ. Αναργύρους, Καματερό, Μπραχάμι, Αμπελόκηπους, Αγ. Αρτέμιο-Παγκράτι, Βούλα-Βάρη-Βάρκιζα, Αγ. Παρασκευή, Γλυκά Νερά, Μαρούσι, Ζωγράφου, Πετράλωνα-Κουκάκι, Θησείο, Κυψέλη και Ν. Φιλαδέλφεια.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ
 
ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: