Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ…ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΥ…


Κενά παρέμειναν για λίγη ώρα τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ. αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατική κυβέρνηση το 1981, για να επιστρέψουν μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πρωθυπουργό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του, οι βουλευτές του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος αποχώρησαν και το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός με μια σχετικά συμβιβαστική διάθεση.

Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε πως "κανείς δεν είπε πως η Δημοκρατία δεν ήρθε το 1974" παρά τις αδυναμίες και τα θεσμικά της κενά. Πρόσθεσε, όμως, πως οι κοινωνικές τάξεις που τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν διωχθεί βρέθηκαν στην εξουσία το 1981. Κάλεσε  τη Ν.Δ. να μην βρίσκει αφορμή για να αποχωρήσει γιατί κάτι τέτοιο θα δώσει άσχημη εικόνα στο εξωτερικό και παρακάλεσε τον κ. Σιούφα -πρώην πρόεδρο της Βουλής- να καλέσει τους βουλευτές του για να συνεχίσει η συζήτηση.

"Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ανακάλεσε στην τάξη τον αντιπρόεδρό του" είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, που με την ευκαιρία ζήτησε την τοποθέτηση ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή στο προαύλιο της Βουλής.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επανήλθαν αμέσως μετά, στην διάρκεια της δεύτερης ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον κο Παγκαλο γιατι αποτι θυμαμαι την περιοδο 74-81 ειχαμε αστυνομοκρατουμενη Δημοκρατια. Αλλα ποτε αραγε αυτος ο τοπος ειχε Αληθινη Δημοκρατια? Απο το 1821 και μετα ΠΟΤΕ δεν υπηρξε πραγματικη δημοκρατια στην Ελλαδα! Αγγλογαλλοι, Ρωσοι, Βαυαροι, Αγγλοι, Γερμανοι, Αμερικανοι και τελος Ευρ. Ενωσιτες. Σαυτο που δε συμφωνω ειναι να παραδιδει μαθηματα δημοκρατιας ενα "πολιτικο παχυδερμο"!