Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ


Το χαρτί της συναίνεσης έπαιξε με την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, καλώντας τον Α. Σαμαρά «να το ξανασκεφτεί». Υποσχέθηκε και πάλι δίκαιη κατανομή των βαρών χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω. Επίσης επανέλαβε τα περί δημοψηφίσματος με το επιχείρημα ότι ο κόσμος ζητάει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και κατηγόρησε Α. Σαμαρά και Α. Παπαρήγα πως φοβούνται την έκφραση του ελληνικού λαού.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η εικόνα ότι η πολιτική τάξη της χώρας δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της κρίσης, αποδομεί την Ελλάδα στα μάτια των ξένων.

Πρόσθεσε πως "απορρίπτουμε τις θεωρίες ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος" ενώ σχετικά με την δίκαιη κατανομή των βαρών τόνισε πως αποτελεί θεμελιώδη όρο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχθεί περισσότερα χρήματα αλλά καλύτερη διαχείριση τους, ενώ έκανε λόγο και για από κοινού διαμόρφωση μιας χάρτας κοινωνικών δικαιωμάτων για τους ασθενέστερους.

Σχετικά με το δημοψήφισμα ανέφερε, πως ο λαός ζητάει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και όσα ανδρώθηκαν γύρω από αυτό και κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά και την Α. Παπαρήγα ότι φοβούνται την έκφραση του ελληνικού λαού. Τόνισε ότι αρκετά από τα διλήμματα που θα συμπεριληφθούν σε αυτό τα έχουν εκφράσει και βουλευτές της Ν.Δ..

Τόνισε ότι ναι μεν η τρόικα ενδιαφέρεται για τις προτάσεις της Ν.Δ. ξεκαθαρίζοντας ότι τις απορρίπτει γιατί μεγαλώνουν το έλλειμμα. Επανέλαβε ότι κάλεσε τον Α. Σαμαρά για συνδιαπραγμάτευση του φορολογικού με την τρόικα κάτι που δεν έγινε δεκτό από την αντιπολίτευση. (σ.σ. δημιουργήθηκε ένας άτυπος διάλογος μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά για τη συναίνεση με τον πρωθυπουργό να ρωτά "Γιατί δεν ήρθατε για να δείτε εάν οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς").

Έκανε λόγο για δεκάδες σημεία σύγκλισης μεταξυ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (όπως τόνισε και ο Ευ. Βενιζέλος) και ότι η Ν.Δ. απέφυγε προσχηματικά να αναλάβει τις ευθύνες.

Όσον αφορά στις εκλογές, τόνισε ότι η "αλλαγή σε καρέκλες" είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα κάτι το οποίο γνωρίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, και η Ν.Δ..

Τόνισε ότι στο εξωτερικό δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και βλέπουν μόνο Έλληνες.

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: