Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ»


Το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας κηρύχθηκε σήμερα στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», με την απολογία της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη και την ανάγνωση δήλωσης από τον συγκατηγορούμενό της, Γιώργο Καραγιαννίδη, ο οποίος απέχει από το δικαστήριο.
Η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη αρνήθηκε τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και ανέφερε ότι δεν νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί. "Δεν αναγνωρίζω ως πραγματική αυτή τη δικαιοσύνη, με εξοργίζει που πρέπει να δεχτώ ερωτήσεις προσωπικές για τις εκδρομές που πήγα", είπε. "Αυτό είναι δυσανάλογο της κράτησής μου", πρόσθεσε.



Υποστήριξε ότι ανήκει στο ευρύτερο αντικαθεστωτικό κίνημα, το οποίο -σύμφωνα με την ίδια- υποστηρίζει πως "μόνο αν καταστραφεί η εξουσία θα υπάρξει δικαιοσύνη". Επεσήμανε ότι δεν είναι μέλος της οργάνωσης, αλλά στηρίζει την πολιτική της ταυτότητα, ενώ δήλωσε ότι θέλει να κριθεί αντικειμενικά. "Δεν θέλω να δώσω τις διαπιστεύσεις μου εδώ", σημείωσε.

Παρών στο δικαστήριο ήταν σήμερα και ο Γ. Καραγιαννίδης, ο οποίος μαζί με τους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις.

Σε δήλωση που ανάγνωσε στο δικαστήριο, είπε: "Η παρουσία μου εδώ δεν σηματοδοτεί την αποδοχή του δικαστηρίου, αν και θεωρώ ότι καταρρίφθηκαν τα στοιχεία της υπόθεσης. Προτίμησα να μη συνδιαλλαγώ με το δικαστήριο, το απαξίωσα, όπως αυτό απαξίωσε τους κατηγορούμενους".

Την Τρίτη αναμένεται η εισήγηση του εισαγγελέα της Έδρας.
ΑΝΤ. Ξ.
ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: