Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Τα τεράστια μέτωπα πυρκαγιάς που εξαπλώνονται ραγδαία σε όλη την πολιτεία της Αριζόνα για ενδέκατη μέρα αναγκάζουν χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στην πολιτεία της Αριζόνα για ενδέκατη μέρα.
Το μέτωπο της φωτιάς κινείται με ταχύτητα μέχρι και οκτώ μίλια την ημέρα, με την βοήθεια δυνατών ανέμων και σύντομα αναμένεται να φτάσει στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στις πόλεις, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρισμό οικισμούς ως και το Τέξας.


Η φωτιά αποκαλείται Wallow από το πάρκο Bear Wallow Wilderness όπου ξεκίνησε πιθανότατα από την φωτιά ενός κατασκηνωτή.

Δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί θύματα αλλά υπολογίζεται ότι πάνω από 7000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις κοντινότερες κωμοπόλεις.

Πάνω από 2.500 πυροσβέστες προσπαθούν να την περιορίσουν χρησιμοποιώντας ακόμα και μπουλντόζες για να φτιάξουν πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες ανάμεσα στη φωτιά και τις πόλεις, ενώ επιπλέον προσωπικό έχει αποσπαστεί στην Αριζόνα ακόμα και από τη Νέα Υόρκη.

Το σύννεφο καπνού είναι ορατό από τις γειτονικές πολιτείες, η καμένη έκταση είναι ήδη  1572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν κατά  με πάνω από 60 χλμ την ώρα.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Αριζόνα με πρώτη αυτή που το 2002 έκαψε πάνω από 1.895 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: