Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

ΗΠΑ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Συνεχίζεται το αμερικανικό πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την συμφωνία σχετικά με τους όρους αύξησης του ορίου του χρέους της χώρας, ενώ εξαντλείται απειλητικά ο διαθέσιμος χρόνος (2 Αυγούστου) για την επίτευξη συμφωνίας.


Έτσι, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπρόσωπων αποφάσισε την αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας ρεπουμπλικανικού σχεδίου να αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ μετά από την κατάθεση του προϋπολογισμού, με αφορμή ισχυρισμούς εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα γίνουν περικοπές δαπανών.


Όπως μετέδωσαν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η Βουλή αναβάλλει τη ψηφοφορία μέχρι την Πέμπτη, ώστε, έως τότε να ξαναγραφεί το σχέδιο αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους.


Νωρίτερα, σύμβουλοι του Aμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είχαν εκτιμήσει ότι η νομοθεσία για την αύξηση του ορίου του χρέους της χώρας την οποία πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, δεν πρέπει να εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.


Σημειώνεται πως χθες η πρόεδρος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε προειδοποιήσει πως το ρολόι του χρόνου χτυπά τικ-τοκ και πως αν δεν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία για αύξηση του ορίου του χρέους, οι ΗΠΑ ίσως δεν μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους πυροδοτώντας μία οικονομική κρίση.


Επίσης, προειδοποίησε ενάντια σε δραστικές περικοπές δαπανών, λέγοντας πως αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία "ανάκαμψη χωρίς απασχόληση".


ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: