Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΜΟΥΦΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ APPLE...ΠΟΥΛΑΓΕ "ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ" MAC ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!


Οι πινακίδες φαίνονται αυθεντικές, τα προϊόντα επίσης και σύσσωμο το προσωπικό είναι πεπεισμένο ότι εργάζεται για λογαριασμό του Στιβ Τζομπς. Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν: το συγκεκριμένο κατάστημα της Apple στην Κίνα είναι μαϊμού.
Συνηθισμένη η εταιρεία από τέτοιου είδους φαινόμενα μη εξουσιοδοτημένων καταστημάτων, απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Οι καταναλωτές ωστόσο - οι περισσότεροι τουλάχιστον - που είχαν πρόσφατα πληρώσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να αγοράσουν κάποιο προϊόν, δεν αντιμετώπισαν με τόση ψυχραιμία το ότι έπεσαν θύματα απάτης: έξαλλοι έτρεξαν στο κατάστημα στην πόλη Κούνμιγκ, πρωτεύουσα της ορεινή επαρχίας Γιουνάν, απαιτώντας από τους επίσης ανυποψίαστους υπαλλήλους εξηγήσεις και αποζημιώσεις.

«Μόλις έμαθα τα νέα, ήρθα αμέσως για να πάρω απόδειξη. Ποιος θα το πίστευε πως ένα τόσο μεγάλο κατάστημα δεν είναι αυθεντικό», λέει η 23χρονη Ουάνγκ φανερά αναστατωμένη. Τον περασμένο μήνα, πλήρωσε 1.500 ευρώ για να αγοράσει από το συγκεκριμένο μαγαζί έναν φορητό υπολογιστή MacBook κι ένα κινητό τηλέφωνο iPhone 3G.
Εξαιτίας όμως κάποιου τεχνικού προβλήματος, οι υπάλληλοι δεν τής έδωσαν απόδειξη. «Πού είναι η απόδειξή μου; Την περιμένω από τον περασμένο μήνα», ούρλιαζε έως ότου οι υπεύθυνοι του καταστήματος την πήραν για να κουβεντιάσουν πιο ήσυχα σ' ένα άλλο δωμάτιο.
Την απάτη αντιλήφθηκε μία αμερικανή μπλόγκερ, όχι όμως με την πρώτη ματιά. Αρχικά τής φάνηκαν όλα φυσιολογικά, μέχρι που παρατήρησε τη φωτεινή επιγραφή του καταστήματος: «Κατάστημα Apple». Δεν είθισται στα αυθεντικά καταστήματα, σκέφτηκε και άρχισε να παρατηρεί και άλλες λεπτομέρειες, όπως τις υποτιθέμενες ταυτότητες των υπαλλήλων, οι οποίες δεν έφεραν το όνομά τους παρά μόνο το λογότυπο της εταιρείας και τη λέξη «Προσωπικό». Επίσης, της έκανε εντύπωση πως ούτε οι σκάλες ήταν σε καλή κατάσταση ούτε οι τοίχοι ήταν στην εντέλεια βαμμένοι. Σε γενικές γραμμές ωστόσο - παραδέχεται στο μπλογκ της BirdAbroad - πρόκειται ίσως για την καλύτερη απομίμηση καταστήματος.Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: