Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ» ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, υποστηρίζει ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά.


Όπως τόνισε μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η σύνοδος πρέπει να εστιάσει στο να δώσει στην Αθήνα «χώρο να αναπνεύσει». Αυτό μπορεί να γίνει με την μείωση του επιτοκίου και την παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών είναι μικρότερη από αυτή που παρουσιάζεται από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι LCI, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλία, Αλέν Ζιπέ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση Σαρκοζί – Μερκελ στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μπαρουά, «αυτή η συνάντηση κορυφής θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα που θα κάνει το ελληνικό χρέος πιο υποφερτό». 
ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: