Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΧΟΥΡΙΕΤ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΚΑΦΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει μονομερώς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε πλοία και αεροσκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει το δημοσιεύμα της τουρκικής εφημερίδας το άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων αποφασίστηκε “ώστε να δώσει μια νέα ώθηση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην ενταξιακή της πορεία προς την ΕΕ".



Την πρόταση - έκκληση προς την Τουρκική Δημοκρατία για τη μονομερή αυτή κίνηση είχε απευθύνει πριν λίγους μήνες και το διεθνές κέντρο ανάλυσης International Crisis Group. Τούρκοι αναλυτές εντάσσουν την κίνηση αυτή στον σχεδιασμό του Τούρκου πρωθυπουργού για τη στρατηγική "ένα βήμα μπροστά", στην λύση του κυπριακού.


Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής η  η Άγκυρα αναμένεται να ζητήσει την άρση της διεθνούς απομόνωσης των τουρκοκυπρίων, με την απελευθέρωση της δυνατότητας συμμετοχής στο Διεθνές εμπόριο.


Για την πρόθεση της αυτή θα ενημερωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα και ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, που από σήμερα επισκέπτεται την Άγκυρα


ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: