Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΤΑΧΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΞΑΝΑ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Νέο ρεκόρ σημειώνει ο χρυσός στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς εντείνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης και οι φόβοι μετάδοσης των αναταράξεων από την περιφέρεια στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας. 
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το πρόγραμμα μείωσης των ομοσπονδιακών ελλειμμάτων και την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού εντείνει την ανησυχία οδηγώντας τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλα που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας. 



Το συμβόλαιο του χρυσού βρέθηκε να σημειώνει άνοδο 1,1% στη Νέα Υόρκη σκαρφαλώνοντας στα 1.579,70 δολ. ανά ουγγιά και σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ενώ το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύεται 4,7%, ή 1,67 δολ., στα 37,32 δολ. η ουγγιά. 


Η κρίση χρέους στην Ευρώπη κλιμακώνεται με την Moody΄s να υποβαθμίζει την Τρίτη την αξιολόγηση της Ιρλανδίας στην κατηγορία "junk", μια εβδομάδα μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας στην ίδια κατηγορία. Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα σε "Ba1" από "Βaaa3", διατηρώντας το outlook της αξιολόγησης "αρνητικό".




Πηγή:www.capital.gr


ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: