Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΟΜΠΑΜΑ

Ο Λευκός Οίκος αποδεικνύεται ότι δεν άλλαξε δραματικά με την έλευση των Δημοκρατικών.
Μετά την "κωλοτούμπα" για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και την δολοφονία του Μπιν Λάντεν ενώ ήταν άοπλος, επιβεβαιώθηκαν και οι παράνομες κρατήσεις αλλοδαπών για τρομοκρατία.
Η περίπτωση ενός Σομαλού, ηγετικού στελέχους των ισλαμιστών Σεμπάμπ, ο οποίος κρατήθηκε και ανακρίθηκε επί δύο μήνες σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για τρομοκρατία στη Νέα Υόρκη.
Η "επίσημη πρώτη" υπόθεση μυστικής κράτησης υπόπτου για τρομοκρατία από την κυβέρνηση Ομπάμα, αφορά τον Αχμεντ Αμπντελ Κάντερ Ουαρσάμε που φέρεται να συνελήφθη στις 19 Απριλίου από Αμερικανούς στον Κόλπο.

Ο νεαρός κρατήθηκε σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο, όπου ανακρίθηκε "σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στον αμερικανικό στρατό", δηλαδή χωρίς βίαιες ανακριτικές μεθόδους.
Στη συνέχεια έγιναν ανακρίσεις και από κλιμάκιο του FBI και ο Ουαρσάμε κατέληξε να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία ότι την περίοδο 2007-2011 παρείχε υλική βοήθεια, χρήματα, αλλά και εκπαίδευε μαχητές των ισλαμιστών Σεμπάμπ και της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
Για το ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στις δύο αυτές οργανώσεις, ο Ουαρσάμε μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.


ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: