Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Εμπρησμός, που μυρίζει... διαχειριστικό σκάνδαλο, στο λογιστήριο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης! «Ανθρωπος που γνώριζε τους χώρους» μπήκε και έβαλε φωτιά λίγες μέρες πριν κατατεθεί το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για την προμήθεια ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γύρω στις 3.30' τα ξημερώματα της Δευτέρας δέχτηκε τηλεφώνημα στο Κέντρο Αμεσης Δράσης για φωτιά στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο και έσπευσε αμέσως με δύναμη επτά ανδρών και δύο υδροφόρων οχημάτων. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους. Πολύ σύντομα κατάφεραν να τη σβήσουν, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, κάηκαν έγγραφα, χαρτική ύλη και καλώδια.



Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έλεγαν ανεπίσημα ότι «στο χώρο μπήκε άνθρωπος που γνώριζε πώς να κινηθεί και ήξερε τι να κάνει...».


Αλλωστε, ξεκάθαρα σε «εμπρησμό» αναφέρεται και στο ενημερωτικό που απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, λίγες ώρες μετά το συμβάν, ο διοικητής και πρόεδρος του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, Γιώργος Χριστιανόπουλος. Γράφει, μεταξύ άλλων, σχετικά:


«Λόγω της ταχείας προσέλευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών του νοσοκομείου αποφεύχθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές. Προκλήθηκαν μόνον ελάχιστες υλικές ζημιές, οι οποίες δεν επηρέασαν τη ροή της λειτουργίας των υπηρεσιών».


Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδος επρόκειτο να κατατεθεί το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας σχετικά με τη μη τήρηση διαχειριστικών κανόνων στην προμήθεια ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών.


Ν.ΦΩΤ.


 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: