Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΟΤΑΝ Η CIA ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΜΕ... ΕΜΒΟΛΙΑ

Εμβολιασμούς-μαϊμού για τους κατοίκους του Αμποταμπάντ, όπου είχαν πληροφορίες ότι μπορεί να είχε καταφύγει ο Οσάμα μπιν Λάντεν, οργάνωσε η CIA μήνες πριν από την έφοδο στο σπίτι του, στρατολογώντας έναν τοπικό Πακιστανό γιατρό.
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Γκάρντιαν», την οποία επιβεβαίωσαν από δικά τους ρεπορτάζ «Νιου Γιορκ Τάιμς» και BBC, η CIA επιθυμούσε διακαώς να επιβεβαιώσει μέσω της λήψης DNA αν μέλη της οικογένειας του Μπιν Λάντεν βρίσκονταν στην πόλη, γι' αυτό σχεδίασε και εκπόνησε εκεί το πρόγραμμα εμβολιασμού για ηπατίτιδα Β, χωρίς φυσικά να ενημερώσει τις πακιστανικές αρχές.



Η έρευνα έδειξε ότι ο γιατρός Σακίλ Αφρίντι στρατολογήθηκε από γειτονική περιοχή και εστάλη στο Αμποταμπάντ για τους εμβολιασμούς έχοντας «λαδώσει» κάποιους ντόπιους αξιωματούχους του υπ. Υγείας, ώστε να πάρει άδεια. Ο γιατρός προσέλαβε μερικές νοσοκόμες, φροντίζοντας να ξεκινήσει από τις πιο φτωχές γειτονιές της πόλης, ώστε το δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού να θεωρηθεί κρατικό. Δεν είναι γνωστό αν τελικά οι Αμερικανοί κατάφεραν να πάρουν δείγμα DNA από τον Μπιν Λάντεν, μια πηγή ωστόσο ανέφερε ότι η επιχείρηση «απέτυχε». Ο γιατρός Σακίλ Αφρίντι συνελήφθη την επαύριο της εφόδου και παραμένει στη φυλακή. Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.


Ε.ΒΑΤ. (Πηγές: BBC, The Guardian, New York Times)


 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: